سبد خرید

برای پشت‌کنکوری‌ها «خود انضباطی» همه‌چیز است

در توضیح خود انضباطی ، دانش‌آموزی را در نظر بگیرید که هر صبح قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار می‌شود و ورزش می‌کند. بعد صبحانه‌اش را می‌خورد، سراغ برنامۀ روزانه‌اش می‌رود، نگاهی به آن می‌اندازد و می‌رود سروقت کتاب‌هایش. او سعی می‌کند همۀ عوامل حواس‌پرتی را نادیده بگیرد و تمام توجه و تمرکزش را صرف پیش‌بردن منظم برنامه و زمانِ مطالعه‌اش بگذارد. شاید در برنامۀ شبانه‌اش گنجانده باشد که ساعت 9 شب، در یک دورۀ آموزشی آنلاین شرکت کند؛ و یا مرور مطالبی که در طول روز خوانده است؛ و یا گوش‌دادن به موسیقی مورد علاقه‌اش… او سعی می‌کند همه‌چیز را به خوبی و طبق برنامه پیش ببرد. به‌نظر شما، این مدلِ زندگی، لازمۀ کار هر پشتِ‌کنکوری نیست؟ حالا این موضوع را بسط بدهیم به همۀ ابعاد زندگی. آیا نظم شخصی داشتن یا به اصطلاحی، خود انضباطی، نمی‌تواند باعث پیشرفت آدم در هر سطحی از زندگی و هر کاری شود؟

نظم شخصی و خود انضباطی

خودانضباطی؛ کلید موفقیت در زندگی

آیا شما هم مثل من، به این فکر کرده‌اید که چگونه بعضی از آدم‌ها از پس چنین زندگی منظمی بر می‌آیند و به پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای دست پیدا می‌کنند؟ و این‌که ما چگونه می‌توانیم در زندگی شخصی، تحصیلی و یا شغلی‌مان به همان میزان منضبط باشیم و به موفقیت برسیم؟ قطعاً بخش قابل توجهی از موفقیت‌ آدم‌های موفق، به همین موضوع خود انضباطی بر می‌گردد. خود انضباطی کلیدی‌ست که ما را از دروازه‌های موفقیت عبور می‌دهد و راهی‌ست به قله‌های رؤیاها و آرزوهایمان می‌رساند.

وقتی پای رسیدن به آمال‌ها و آرزوها در میان باشد، تصور همه این است که باید از لذت کوتاه‌مدت (تحمل ناراحتی یا ناراحتی کوتاه‌مدت) چشم‌پوشی کرد تا از آن راه‌گذار، به لذت موفقیت بلندمدت دست پیدا کند؛ اما هرکسی از عهده‌اش بر نمی‌آید؛ یا بهتر است بگوییم خیلی‌ها تلاش کافی برای تحقق‌اش ندارند؛ فقط آن‌هایی برآورده‌اش خواهند کرد که به مقصدشان ایمان داشته و تصویر روشنی از مقصد را بارها و بارها در ذهن پرورانده و حاضر باشند برای تحقق‌ خواسته و رؤیایشان تا آخرین نفس بجنگند.

و این است که همۀ ما در خانواده، دوستان، هم‌کلاسی‌ها و رقبای خود، کسانی را می‌بینیم که در شرایط یکسان، به اهداف متفاوت رسیدند؛ یکی به قله و دیگری، تکیه‌داده به تخته‌سنگی؛ در کوهپایه‌ای دور از قله؛ که تنها چیزی که می‌بیند، تصویری‌ست مبهم از رؤیاهایی که بر باد رفتند.

و همین است که دو دانش‌آموز پشت‌کنکوری هم‌کلاسی، در یک سطح از امکانات اجتماعی و آموزشی، یکی پزشک می‌شود و دیگری منشی پزشک یا کارمندی معمولی در یک آزمایشگاه؛ که پُز می‌دهد روزی هم‌کلاس آقا یا خانم دکتر بوده است!  

در این مقاله، ما سعی خواهیم کرد، تأثیر موضوع خودانضباطی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت هر فرد، در روند زندگی و به‌خصوص تحصیل دانش‌آموزان پشت‌کنکوری بررسی و به نتایج قابل درکی برسیم. 

خود انضباطی چیست؟

خود انضباطی یعنی اصلاح یا ویرایش سبک زندگیِ، برای رسیدن به خواسته‌ای که هر شخصی در ذهن پرورانده است. یعنی چشم‌پوشی از خوش‌هایِ گذرای امروزی، برای رسیدن به رؤیاهای لذتبخش آینده. و این زمانی اتفاق می‌افتد که شما آگاهانه تصمیم می‌گیرید هدف والاتری برای آیندۀ خود، در پیش بگیرید علی‌رغم عواملی مانند حواس‌پرتی، سخت‌کوشی یا بدشانسی این کار را انجام می‌دهید. البته، باید بگوییم انضباط شخصی یا خودانگیختگی به معنای اراده نیست؛ اگرچه باید کاملاً متوجه این موضوع باشیم که انگیزه، اراده و پشتکار، ابزارهای مهم رسیدن به هدف‌اند.

پشت گنکوری ها و خودانضباطی
نظم شخصی یا خودانضباطی

خود انضباطی لازمۀ مهم پشت‌کنکوری‌ها

خود انضباطی می‌تواند یادگیری را بهبود بخشد و عملکرد شخص را افزایش دهد. مطالعات زیادی نشان داده است که دانش‌آموزانی که دارای درجۀ بالایی از خودانضباطی هستند، علاوه‌بر این‌که تمرکز بالاتری روی مسیرشان دارند، مطالب را بهتر و با درک و فهم عمیق‌تری می‌آموزند. علاوه بر این، محققان دریافتند که دانش‌آموزانی که خود انضباطی شخصی را برمی‌گزینند، در انجام وظایف خود دقت بیشتری دارند و این امر عملکرد آن‌ها را در همۀ روند زندگی بهبود می‌بخشد. همچنین، طبق پژوهش‌های صورت‌گرفته، دانشمندان متوجه شدند برای موفق‌شدن هر شخص، میزان انضباط شخصی بسیار مهم‌تر از اندازۀ  IQ او خواهد بود.

پس، با توجه به موارد گفته‌شده، باید هر پشت‌کنکوری این را در خاطرش جای دهد که در طول مسیری که برای موفقیت در کنکور طی می‌کند، قبل از هرچیزی، خودانضباطی مهم‌ و کارآمد است.

خود انضباطی به تمرین نیاز دارد

خود انضباطی مانند یک عضله است: هر چه بیشتر روی توسعه و استفاده از آن کارکنید، قوی‌تر می‌شود. بااین‌حال، به همان اندازه مهم است که با اهداف بزرگ و بلندپروازانه شروع نکنید؛ در عوض، اهداف کوچکی را تعیین کنید و سطح چالش را به‌آرامی و در طول زمان افزایش دهید. هر چه بیشتر تمرین کنید، بهتر به نتیجه خواهید رسید.

دنیای پرطمطراق امروزی، هرلحظه چوب لای حواسمان می‌کند و تمرکزمان را از میان می‌برد و همین امر باعث می‌شود نتایجی که به‌دست می‌آوریم، با چیزی که در رؤیاهایمان پروراندیم، متفاوت باشد. بدتر از آن، ما به خود قول می‌دهیم که روی برنامه پیش برویم، عادت‌های اشتباه را کنار بگذاریم، از موانع کاهش تمرکز دوری کنیم، نگذاریم تکنولوژی، محیط و آدم‌ها، خط قرمز بر رؤیاهایمان بکشند؛ ولی دوباره خواسته و یا ناخواسته، توی خط فریب می‌افتیم؛

  • فریب این‌که حواسمان هست؛ ولی نیست؛
  • فریب این‌که داریم کارمان را انجام می‌دهیم؛ ولی در عمل انجام نمی‌دهیم؛
  • فریب اینکه چشمانمان را به کتاب می‌دوزیم و گوشمان را به صدای خواهر کوچکتر که چیزی را برای مامان بازگو می‌کند؛
  • فریب این‌که چیزی در گوشمان می‌گوید فقط همین یک‌بار؛ و یک‌بار هزار بار تکرار می‌شود؛
  • فریب این‌که هستیم ولی نیستیم…

توی فریب می‌افتیم و کار را به تعویق می‌اندازیم و می‌گوییم برای فرصتی دیگر؛ و فرصت‌های دیگر، یکی پس از دیگری، جلوی چشمانمان جان می‌دهند.

پس حواسمان باشد، خود انضباطی یا انضباط شخصی مهارتی ارزشمند است که هرکسی می‌تواند آن را بیاموزد تا در طول زمان مسیر زندگی، خود را بهبود بخشد؛ خواه تلاشی برای قبولی در کنکور یا اجرای یک پروژۀ مهم؛ یا رسیدن به وزن ایدئال؛ و شاید هم پیشی‌گرفتن از رقبا در کسب‌وکار. برای رسیدن به هر هدفی، خودانضباطی نقش مهمی بازی می‌کند.

برای موفقیت در کنکور، خود انضباطی یک ضرورت است

بر اساس نظرات روانشناسان مشهور، انضباط نفس، مترادف با اراده و خودکنترلی است. به همین دلیل است که خودانضباطی برای دانش‌آموزان «توانایی به تأخیر انداختن لذات کوتاه‌مدت به‌منظور توانمندسازی خویش برای دستیابی به اهداف بلندمدت» توصیف‌ شده است.

پشت‌کنکوری‌هایی بخوانند که از کنکور جا مانده‌اند.

خود انضباطی و مهارت‌های مدیریت زمان برای موفقیت در کنکور ضروری است. ضروری‌تر از هر مورد دیگری که فکرش را بکنید. اگر یک دانش‌آموز پشت‌کنکوری نداند و نتواند برنامه‌ریزی منظمی برای خواب و بیداری‌اش داشته باشد، به‌تبع آن سیستم جسمی و روحی‌اش به هم خواهد ریخت.

ساعت مطالعه، ساعت استراحت، ساعت تفریح، ساعت غذاخوردن، ساعت سر کلاس‌رفتن‌اش مشخص نباشد؛ اگر نداند کی باید ریاضی بخواند و کی ادبیات؛ اگر نداند وقتی مهمان در خانه را می‌زند، او نباید و نمی‌تواند برنامه‌اش را دستکاری کند تا مثلاً ساعتی با مهمان بگذراند؛ اگر توجه نکند که در چند ماهِ مانده‌به‌کنکور، باید دندان روی جگر بگذارد و از همۀ غیرضروریات زندگی دست بشوید؛ اگر برنامه نداشته باشد و مهم‌تر از آن، نظم برای اجرای برنامه‌اش؛ اگر نتواند و از پس نظم شخصی مطالعاتی‌اش برنیاید، بازنده است.

یادمان باشد خود انضباطی برای آدم‌های موفق، تمرینی مادام‌العمر‌است. البته که در روند مطالعۀ یک دانش‌آموز پشت‌کنکوری، کارهایی پیش می‌آید که ضرورت ایجاب می‌کند سراغشان برویم، ولی باید یادمان بماند این فقط مربوط می‌شود به ضروریات خیلی ضروری.

خود انضباطی و مدیریت زمان
اهمیت نظم شخصی داشتن در زندگی

خود انضباطی و مدیریت زمان برای موفقیت در کنکور

مدیریت زمان برای هر شخصی و در هر جایگاهی مهم است. همۀ ما هرروز 24 ساعت فرصت یکسان داریم؛ 24 ساعتی که برای همه و در هر نقطه‌ای از دنیا، 24 ساعت است؛ اما بعضی از دانش‌آموزان بهترین استفاده را از آن می‌برند و بعضی‌های دیگر، کمتر استفاده نموده و یا کامل به فنایش می‌دهند. همۀ این‌ها به مبحث مدیریت زمان گره می‌خورد. مدیریت زمان. این دو واژه را خوب به خاطر بسپارید. مدیریت زمان، که خودانضباطی می‌تواند مادرش محسوب شود. برای یک پشت‌کنکوری، هر تیک‌تیک‌ ساعت، یعنی لحظه‌ای گذشته است؛ لحظه‌ای که یا به درست سپری شد و یا ناغافل از دست رفت.

درست است؛ درست فهمیدید؛ همانطور که در پاراگراف گذشته تاکید شده است، مرز بسیار باریکی بین خودانضباطی و مدیریت زمان وجود دارد و بیشتر مردم از آن‌ها به‌جای یکدیگر استفاده می‌کنند. این بدان معناست که تعیین ضرب‌الاجل‌ها و اولویت‌بندی فعالیت‌ها برای اعتباربخشیدن به تمرین خودانضباطی کافی نیست.

شما باید یاد بگیرید که چگونه زمان خود را مدیریت کنید و آن را صرف فعالیت‌های ارزشمندی کنید که نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. برای بسیاری از دانش‌آموزان، حضور در جمع دوستان و دورهمی‌های دوستانه، سرگرمی‌ها و غیره توانایی آن‌ها را در مدیریت زمان کاهش می‌دهد که این موضوع منجر به بی‌انضباطی می‌شود. مدیریت زمان تنها عنصر حیاتی لازم برای خود انضباطی نیست، اما مهارتی است که از آن به‌عنوان چراغ جادو، نام برده می‌شود.

نظم شخصی یا خود انضباطی

مزایای دانش‌آموز خود انضباط

آیا تابه‌حال به دلیل مقاومت در برابر وسوسه، تعریف و تمجید دریافت کرده‌اید؟ به خاطر نظم شخصی و انضباط موردستایش قرار گرفته‌اید؟ مزایای خودانضباطی بسیار زیاد است؛ و اگر به آن ادامه دهید، برای همۀ عمر از این مزایا لذت خواهید برد. بیایید برخی از این مزایا را به‌صورت کوتاه بررسی کنیم:

  1.  به شما در برنامه‌ریزی، تعیین و رسیدن به اهداف کمک می‌کند.
  2.  منجر به سطح بالاتری از اعتماد‌به‌نفس و رضایت از خود می‌شود.
  3.  هوش و انگیزۀ آدم را بالا می‌برد.
  4.  به شما کمک می‌کند تا از رفتارهای نابجا اجتناب کنید.
  5.  اگر در طول زمان تمرین شود، ثبات عاطفی ایجاد می‌کند.

این موارد علاوه‌بر این‌که باعث می‌شوند بهر‌ه‌وری بیشتری در یادگیری داشته باشد، باعث خواهند شد برای آینده، از نظر مدیریت مالی نیز، به شخص منضبط و بابرنامه‌ای تبدیل شوید. خودانضباطی به شما کمک می‌کند، در مورد کاری که انجام می‌دهید، حتی اگر هیجانی نداشته باشد، به کار روی آن پروژه ادامه دهید. پس، حالا که تا حدودی از اهمیت خودانضباطی آگاه گشتید، بهتر است به راهکارهایی دربارۀ خودانضباطی و نظم شخصی بپردازیم.

نظم شخصی

نکاتی در مورد چگونگی تبدیل‌شدن به یک دانش‌آموز منضبط‌تر

بعد از تعطیلات عید و ازسرگیری مدرسه با همان سطح تلاش قبل از تعطیلات، برای اغلب دانش‌آموزان چالش‌برانگیز است. چنین وقفه‌هایی، گاه باعث می‌شود دانش‌آموز از ریتم قبل خود خارج شده و حتی نتواند به شرایط قبلش برگردد؛ که این خود می‌تواند علاوه‌بر آسیب‌های روانی، بر آیندۀ دانش‌آموز تأثیرات ویرانگری به‌جای بگذارد.

توصیه می‌شود دانش‌آموزان پشت‌کنکوری حداکثر دو تا سه روز، آن‌هم پاره‌وقت، برای تعطیلات زمان بگذارند، که در دام بی‌انگیزگی و ترک نظم شخصی برای برگشتن به حالت ایدئال نیفتند. در هر صورت، نکاتی را اینجا یادآوری می‌کنیم که می‌توانند برای خودانضباطی شما موثر واقع گردند.

  • برای خود انضباطی؛ از اشتباهات خود درس بگیرید

درس گرفتن از اشتباهات و برنامه‌ریزی برای پشت‌سرگذاشتن آن‌ها و ادامه‌دادن به مسیر، گامی عالی برای تبدیل‌شدن به یک دانش‌آموز خودانضباط است. بدون این اشتباهات، رشد در زندگی و رسیدن به تعادل تقریباً غیرممکن است. رشد زمانی حاصل می‌شود که از گذشته درس بگیرید و با اجتناب از اشتباهات مشابه در آینده، گام‌هایی برای منضبط‌تر شدن و اجرای نظم شخصی بردارید.

اگر استرس دارید حتماً مطلب استرس کنکور و راههای مقابله با آن را بخوانید
  • برای خود انضباطی؛ پیش‌دستی کنید و از زمان جلو بیفتید

سعی کنید کارهای مهم را اولویت‌بندی کنید و تا جایی که می‌توانید آن‌ها را در هر فرصتی به انجام برسانید. با انجام وظایف خیلی زودتر از زمان تعیین‌شده، متوجه خواهید شد که چقدر زمان برای خود ذخیره کرده و می‌توانید با آرامش خاطر بیشتری، به مسیر ادامه دهید.

  • برای خود انضباطی؛ از فناوری به نفع خود استفاده کنید

سعی کنید وظایفی را تعیین کنید که احساس می‌کنید دیگران بهتر از شما می‌توانند از عهده آن برآیند. به‌عنوان‌مثال، اگر پروژه‌ای در دست دارید، می‌توانید از دیگران کمک بگیرید تا در انجام برخی کارها به شما کمک کنند. همچنین می‌توانید از ابزارهای مدیریت زمان آنلاین استفاده کنید و برنامه‌هایی را در تلفن هوشمند خود بکار گیرید که به شما کمک می‌کنند از زمان خود بهترین استفاده را ببرید.

برنامه ریزی در خود انضباطی نظم شخصی

  • برای خود انضباطی؛ برنامه برای کنکور مهم است

تا جایی که می‌توانید، هرروز خود را درگیر فعالیت‌های هدف‌گذاری‌شده کنید. کارهایی را که قصد دارید هرروز، هرماه و حتی در پایان هر سال انجام دهید را یادداشت کنید. برای چگونگی دستیابی به این اهداف برنامه‌ریزی کنید و سپس هرروز برای تحقق آن‌ها گام بردارید. نظم شخصی داشتن شما را از دیگران بسیار متمایز می‌کند.

  • برای خود انضباطی؛ بعد از یک دورۀ مطالعاتی سخت و مفید به خود پاداش دهید

پاداش می‌تواند انگیزۀ شما را برای ادامۀ مسیر دوچندان کند. هرگاه یک دورۀ مطالعاتی سخت و مفید پشت سر گذاشتید، به خودتان پاداش دهید. از پاداش‌های کوچک، مانند آشپزی غذای مورد علاقه گرفته، تا: اگر پیاده‌روی را دوست دارید، به پیاده‌روی بروید. اگر تنیس دوست دارید، با دوستتان تنیس بازی کنید. اگر اهل موسیقی هستید، به آن گوش دهید یا بنوازید، اگر اهل سفر هستید، به مسافرتی کوتاه بروید؛ یا به یک کافۀ دنج بروید؛ یا اسب‌سواری؛ یا هر چیز دیگری که حالتان را خوب کند.

  • برای خود انضباطی؛ کشف نقاط ضعف و قوت از واجبات است

خودتان را مطالعه کنید و نقاط ضعف و همچنین نقاط قوت خود را بیابید. برنامه‌ای تنظیم کنید که به شما کمک کند بر نقاط ضعف خود غلبه نموده، از وسوسه‌ها دوری‌ کرده و نقاط قوت را قدرتمندتر نمایید تا کم‌کم نظم شخصی خودتان را ایجاد کنید.

اگر موقع مطالعه دچار حواس‌پرتی می‌شوید کتاب‌های تمرکز حواس و ذهن حواس‌جمع را حتماً مطالعه کنید
  • برای خود انضباطی؛ کاهش حواس‌پرتی در حین مطالعه

برای جلوگیری از حواس‌پرتی، سعی کنید هنگام مطالعه گوشی خود را کنار بگذارید. سعی کنید در محیطی آرام و بدون سروصدا و سایر اشکال حواس‌پرتی مطالعه کنید، یا صداهایی را پیدا کنید که به تمرکز شما کمک می‌کنند، مانند صداهای طبیعت یا موسیقی آرام بخش. این به ذهن شما کمک می‌کند تا در مطالعه خود غرق شود.

  • برای خود انضباطی؛ زمان فعالیت مغز خود را بدانید

برای بسیاری از دانش‌آموزان، زمان‌های خاصی از روز وجود دارد که بهترین احساس رادارند و می‌توانند به‌راحتی اطلاعات را جذب کنند. افراد مختلف همچنین آستانه‌های متفاوتی برای مدت‌زمانی که می‌توانند قبل از نیاز به استراحت مطالعه کنند، دارند. زمان مطالعه ایدئال خود را پیدا کنید و به آن پایبند باشید. پس از شناسایی زمان فعالیت مغز خود، برنامه‌ای روتین از فعالیت‌ها ایجاد کنید.

و در پایان باید گفت، هر کسی، در هر سطحی از زندگی، به تفریح و استراحت نیاز دارند. نظم شخصی مهارت مفیدی است که به شما کمک می‌کند تعادل را بیابید، برای همۀ امور زندگی، برنامۀ منظمی پیاده کنید و بدین وسیله از افتادن از آنور بوم جلوگیری کنید. 

 

لُب کلام

  • خود انضباطی یا نظم شخصی یعنی اصلاح یا ویرایش سبک زندگی، برای رسیدن به خواسته‌ای که هر شخصی در ذهن پرورانده است؛ یعنی چشم‌پوشی از خوش‌هایِ گذرای امروزی، برای رسیدن به رؤیاهای لذت‌بخش آینده.
  • خود انضباطی بسان عضله‌ای است که هرچه بیشتر توسعه داده شود قوی‌تر می‌شود. ابتدا با اهداف کوچک سپس چالش‌های سخت‌تر
  • خود انضباطی برای آدم‌های موفق، تمرینی مادام‌العمر‌است.
  • مدیریت زمان تنها عنصر حیاتی لازم برای خود انضباطی یا نظم شخصی نیست، اما مهارتی است که از آن به‌عنوان چراغ جادو، نام‌برده می‌شود.
  • درس گرفتن از اشتباهات و برنامه‌ریزی برای پشت‌سرگذاشتن آن‌ها و ادامه دادن به مسیر، گامی عالی برای تبدیل‌شدن به یک دانش‌آموز خود انضباط است
  • اولویت‌بندی وظایف یعنی ذخیره زمان، یعنی پیش گرفتن از شتاب زمان
  • استفاده از نرم‌افزارهای مدیریت زمان، کمکی است برای تمرین انضباط
  • پاداش پس از دوره‌ی مطالعاتی سخت، یعنی انگیزه‌ای دوچندان برای ادامه مسیر. همانند رفتن به کافه ای دلچسب یا لذت دیدن کوه
  • کشف نقاط قوت و ضعف در مقاومت روی وسوسه ها و حواس‌پرتی‌ها برگ برنده ایست برای نهادینه کردن خود انضباطی
  • شناسایی زمان فعالیت مغز راهی است برای مطالعه ایی ایدئال تر

 

✔️ عهدنامۀ امروز برای پشت‌کنکوری‌ها

لطفاً این مطلب را همین حالا (تأکید می‌کنیم: همین حالا) روی یک‌برگۀ کاغذ بنویسید، امضا و اثرانگشتتان را زیرش حک کنید و به دیوار اتاقتان بچسبانید… سعی کنید خوش‌خط و مرتب بنویسید:

من به‌خودم قول می‌دهم، قول می‌دهمقول می‌دهم... قول می‌دهم از این لحظه تا زمانی که امتحان کنکورم تمام شود، همۀ وقت، انرژی و تمرکزم را فقط و فقط و فقط روی درس و آینده‌ام بگذارم. به خودم قول می‌دهم برای ساختن آیندۀ رؤیایی‌ام، از همۀ لذت‌های گذرا دست بشورم؛ قول می‌دهم دقیقاً طبق برنامه‌ریزی‌ام پیش بروم و درگیر هیچ حاشیه‌ای نشوم. به خودم قول می‌دهم تمام‌قد پشت خودم بایستم و با همۀ انرژی و توانی که دارم برای فردایی بهتر بجنگم. قول می‌دهم… به خودم و به آینده‌ام قول می‌دهم و انگشت پای این برگه می‌زنم که اگر گردنم برود، قولم نرود.

 

نشر هورمزد پشتِ پشت‌کنکوری‌ها

اگر این مطلب برایتان مفید بوده است، لطفاً حتما و حتماً نشر هورمزد را به دوستانتان معرفی کنید؛ رضایت شما، برای تیم ما، قوت قلب خواهد بود و باعث خواهد شد با پشتکار بیشتری به تولید محتوای سازنده، ادامه دهیم. برایمان حتماً کامنت بگذارید (در قسمت دیدگاهها، پایین همین صفحه) و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. منتظر پیشنهادتان خواهیم ماند.

 

مطالبی که هر پشت‌کنکوری‌ باید بخواند

✔️ 1. پشت‌کنکوری‌های بی‌برنامه بخوانند

✔️ 2. پشت‌کنکوری‌های کم‌حافظه بخوانند

✔️ 3. پشت‌کنکوری‌های خودآموز بخوانند

✔️ 4. پشت‌کنکوری‌های استرسی بخوانند

✔️ 5. پشت‌کنکوری‌های بدخواب بخوانند

✔️ 6. پشت‌کنکوری‌های بی‌انگیزه بخوانند

 

2 thoughts on “برای پشت‌کنکوری‌ها «خود انضباطی» همه‌چیز است

  1. هم کتاباتون عالیه، هم خودتون؛
    یه انتشارات قوق‌العاده 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...