کتاب عادت های اتمی | جیمز کلیر
خرید کتاب عادت های اتمی نوشته جیمز کلیرکتاب عادت های اتمی پرفروش ترین های نیویورک تایمز و آمازون، راههای جامعی برای ایجاد عادت های خوب و همچنین شکستن عادت های بد ارائه میدهد. تاکنون کتابی کاربردیتر از این کتاب درباره مفهوم عادات و توسعه فردی منتشر نشده بود. جیمز کلیر با سبک جدید در این کتاب به ما یاد میدهد که عادت های کوچمان را بشناسیم و آنها را مدیریت کنیم. با مدیریت ریز عادت ها مشخص میکنیم که چطور میتوانیم در سالهای آینده زندگیمان موفق و یا شکست بخوریم! راز موفق شدن برندگان المپیک، هنرمندان موفق، رهبران کسبوکارها، پزشکان موفق و ستارگان کمدی در قالب داستانهای سرگرم کننده آموزش میدهد. |
کتاب عادتهای اتمی | جیمز کلیر
عادتهای اتمی؛ ایجاد عادتهای خوب و ترک عادتهای بد
(Atomic Habits) نویسنده: جیمز کلیر (James Clear)؛ ترجمه: هوشمند دهقان/ ناشر: هورمزد
تعداد صفحه: 331
قیمت: 43000تومان
قطع: رقعی
چاپ: افست
شــــابک:
نوبت چاپ:دوم، 1397

سرآغاز
چگونه درباره عادتها آموختم؟
چطور و چرا کتاب حاضر را نوشتم؟
چطور میتوانید از این کتاب استفاده کنید؟
فصل اول: چرا تغییرات کوچک تفاوت چشمگیری ایجاد می کنند؟
نیروی غافگیر کننده عادت های اتمی
چکیده فصل اول
فصل دوم: چگونه عادتهایتان هویت شما را شکل می دهد؟
چکیده فصل
فصل سوم: چگونه در چهار قدم، عادتها بهتر را شکل دهیم؟
چکیده فصل
فصل چهارم: مردی که رنگوروی خوبی نداشت
چکیده فصل
فصل پنجم: بهترین راه شروع عادت تازه
چکیده فصل
فصل ششم: درمورد انگیزش اغراق میشود؛ اما اغلب محیط مهمتر است
چکیده فصل
فصل هفتم: رمز و راز خویشتنداری
چکیده فصل
فصل هشتم: چگونه عادت مقاومتناپذیری بسازیم؟
چکیده فصل
فصل نهم: نقش خانواده و دوستان در شکلگیری عادتها
چکیده فصل
فصل دهم: چطور میتوانیم علل رفتارهای بدمان را پیدا کرده و درمانش کنیم؟
چکیده فصل
فصل یازدهم:آهسته برو؛ ولی هیچگاه به عقب برنگرد
چکیده فصل
فصل دوازدهم: قانون کمترین تلاش
خلاصه فصل
فصل سیزدهم: چگونه با استفاده از قاعدۀ دو دقیقهای جلوی پشتگوش انداختن کارها را بگیریم؟
خلاصه فصل
فصل چهاردهم: چطور میشود عادتهای خوب را اجتنابناپذیر و عادتهای بد را امکانناپذیر کرد؟
چکیده فصل
فصل پانزدهم: قانون اصلی تغییر رفتار
چکیده فصل
درباره جیمز کلیر، نویسنده کتاب عادتهای اتمی
جیمز کلیر؛ نویسنده، کارآفرین و عکاس آمریکایی است. جیمز کلیر در مورد عادتها و پتانسیلهای آدمی سخن میگوید. سوال اصلی که جیمز کلیر می خواهد از طریق این کتاب پاسخ دهد این است که چطور می توانیم بهتر زندگی کنیم؟
برای پاسخ به این سوال، آخرین تحقیقات علمی را کشف کرد تا بتوانید بهراحتی درک کنید و واقعاً از آن استفاده کنید. جیمز این ایدهها را برای زندگی بهتر به اشتراک میگذارد. او عادات و آداب و رسوم ورزشکاران و هنرمندان و کارآفرینان را به اشتراک میگذارد
با تجزیه و تحلیل داستان های مجریان برتر بسیاری از زمینه های مختلف و درک اصول علمی ثابت شده، میتوانیم شروع به سربه سر گذاشتن ویژگی هایی کنیم که این افراد را به بهترین شکل ممکن می سازند.
جیم کلیر تمرکز ویژهای بر روی نکات بهبود خویشتن براساس تحقیقات علمی ثابت شده است.
من معتقدم بهترین راه برای تغییر دنیا در دایره های هممرکز می باشد: از خودتان شروع کنید و راهتان را از بیرون کار کنید.
اگر شما خودتان را جمع و جور کنید، پس آن یک فرد کم تر برای دنیا است که نگران آن باشید. شما در موقعیتی هستید که به جای مصرف، به آن کمک می کنید. شما نظم را به جای بی نظمی اضافه می کنید.
جیمز کلیر درباره هنر و علم زیستن بهتر مینویسد. علم به این دلیل انتخاب کرده است که نگران علل ریشه ای و عملکرد اجرایی رفتار را بررسی میکند. هنر را به این دلیل که چطور این ایده ها را اعمال میکند و آن ها را به روال روزانه تبدیل کند.
نوال راویکانت، کارآفرین و سرمایهگذار معروف، گفته است: “«برای نوشتن کتابی بزرگی، باید ابتدا خودتان آن کتاب را زندگی کنید».”
ایدههایی را که در اینجا اشاره کردم، در ابتدا خودم آموختم. چون مجبور بودم که این ایدهها را زندگی کنم. مجبور بودم که به عادتهای کوچک اتکا کنم تا از مصدومیتم بهبود یابم. بتوانم در باشگاه قویتر شوم، تا در زمین بیسبال عملکرد سطح بالایی داشته باشم. نویسنده شوم، تا کسبوکاری موفقی راه بیندازم. به زبان ساده، به بزرگسالی مسئول و پاسخگو مبدل بشوم. عادتهای کوچک مرا یاری رساند تا قابلیتم را شکوفا سازم. فرضم بر این است که شما نیز، با انتخاب کتاب عادتهای اتمی، قصد دارید که تا قابلیتتان را شکوفا سازید.
در صفحات آینده، برنامه ای قدم به قدم را برای شکل دادن عاداتهای بهتر، نه برای چند روزی یا چند هفتهای؛ بلکه برای یک عمر تقدیم میکنم. یافتههای علمی تمام مطالبی را که نوشتهام، تأیید میکند. با این حال کتاب حاضر یک پژوهشنامۀ علمی نیست.
کتاب عادتهای اتمی، راهنمایی عملی است. در همان حال که من دانش نحوة ایجاد و تغییر عاداتها را به شیوهای توضیح میدهم که فهم و به کار بستنش آسان است، متوجه خواهید شد که در این کتاب، حکمت و توصیههای عملی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
زمینههایی که از آن استفاده میکنم، زیستشناسی، عصبشناسی، فلسفه، روانشناسی، و زمینههای دیگر، از دیرباز در دسترس بوده است. امّا آنچه که من در اینجا اینجا ارائه میکنم تلفیقی است از بهترین ایدههایی که افرادی هوشمند در زمانهایی دور کشف کردهاند با قانعکنندهترین یافتههای دانشمندان در سالهای اخیر.
سهم من این است که مهمترین ایده ها را بیابم و آنها را به نحوی به هم ربط دهم که بسیار عملی باشد. در این صفحات، هر ایدۀ خردمندانه باید به متخصصان فراوانی نسبت داده شود که مقدّم بر من بودهاند. و هر ایدۀ نابخردانه باید به حساب لغزشهای من گذاشته شود.
شاکلۀ اصلی این کتاب، مدل چهار قدمی عادت است. محرک، اشتیاق، پاسخ و پاداش، چهار قانون تغییر رفتار است که از این قدمها نشأت میگیرد. شاید خوانندگانی که با روانشناسی آشنایی دارند، با دیدن برخی از این کلمات به یاد اصطلاحهای شرطیسازی کنشگر بیفتند که. اسکینر این اصطلاحات را نخستین بار در دهة دهۀ 1930 اسکینر تحت عنوان “محرک، پاسخ، و پاداش” مطرح نمود و در سالهای نزدیکتر، کتاب قدرت عادت چارلز دوهیگ آنها را با عنوان “محرک، روتین و پاداش” موسوم و معروف ساخت.
دانشمندان علوم رفتاری مثل اسکینر تشخیص دادند که اگر پاداش یا مجازات مناسبی ارائه بیان کنید، میتوانید افراد را وادارید تا به طریقی مخصوصی عمل کنند. منتها مدل اسکینر، در عین حال که نحوۀ تأثیر محرک بیرونی را بر عادتهای ما به نحوی ممتازی بیان میداشت، توضیح نمیداد که چگونه افکار، احساسات و باورهای ما بر عادتهایمان اثر میگذارند؟ حالات درونی، خلقیات و عواطف، نیز اهمیت دارد. در دهههای اخیر، دانشمندان شروع به تعیین کردن رابطه میان افکار، احساسات و رفتار کردهاند. کتاب عادتهای اتمی این پژوهش را در بر میگیرد.
درمجموع، چهارچوبی که بیان میکند ارائه شده مدلی است که از علوم شناختی و رفتاری تلفیق شده است. به باور من، مدل مزبور یکی از نخستین مدلهای رفتار انسانی برای تبییننِ دقیق اثر محرک بیرونی، و نیز عواطف درونی، بر عاداتهای ما است. با وجودی که ممکن است زبان به کار رفته آشنا به نظر برسد؛ ولی اطمینان دارم که جزییات و کاربردهای “چهار قانون تغییر رفتار” شیوه تازهای را برای اندیشیدن در مورد زمینۀ عادتها ارائه مطرح میکند.
رفتار انسان، مدام، موقعیت به موقعیت، و لحظه به لحظه در حال تغییر است. ولی کتاب عادتهای اتمی درباره حقایقی است که تغییر نمیکند. کتاب حاضر از بنیادهای رفتار انسان بحث میکند. از اصول پایداری که میتوانید سالهای سال بر آن اتکا نمایید، و ایدههایی که میتوانید کسب و کار، خانواده و زندگی خود را بر مبنای آن بر پا کنید.
برای ایجاد عاداتهای بهتر، مسیری کوتاه و فوریای وجود ندارد، منتها ولی این کتاب بهترین راهی را که من سراغ دارم، شرح میدهد. رویکردی که فارغ از این که از کجا شروع میکنید و سعی در تغییر چه چیزی دارید، کارگر مؤثر خواهد بود. راهبردهایی که ارائه بیان میکنم برای تمام کسانی که به دنبال نظام سیستمی گام به گام برای بهبود خویشتن میگردند، مناسب است. خواه اهداف فرد بر یکی از موارد سلامت، ثروت، بازدهی و ارتباطات متمرکز باشد یا بر همۀ این موارد کتاب حاضر تا آنجا که به رفتار انسان مرتبط باشد راهنمای شما خواهد بود.
جیمز کلیر چطور عادت های اتمی را آموخت؟
جیمز کلیر با عادت های اتمی که در زندگی خود شروع کرد به عنوان یکی از ورزشکاران برتر مردان در دانشگاه دنیسون برگزیده شد و نامش در در شبکه ای.اس.پی.ان در تیم منتخب دانشگاه امریکا خوانده شد، افتخاری که فقط به 33 بازیکن در سراسر کشور اعطا میشود. نامش در کتاب رکورددارهای دانشگاه ذکر شد و نشان پرزیدنت داده شد.
جیمز کلیر با اصلاحات جزئی در زندگی خود شروع کرد. عادت های ریزی که شاید برای بقیه هم سنوسالانش نامتعارف بود. زود خوابیدن، مرتب نگه داشتن اتاق، … کارایی که شاید از ابتدا برایش سخت و غیرقابلتصور بود.
او علاوه بر این که قابلیتهای خود را شکوفا کرد بلکه با نوشتن کتاب عادت های اتمی می داند که شما نیز می توانید قابلیتهای و تواناییهایتان را شکوفا کنید. همه ما در زندگی با فراز و فرودهای زیادی در زندگی مواجه میشویم ولی اینکه تغییرات کوچک و ریز را در زندگیمان نادید نگیریم و در درازمدت دست از تغییرات بر نداریم.
پیشرفت با قدمهای کوچک شروع می شود. کاری که جیمز کلیر با نوشتن کتاب عادت های اتمی شروع کرد.
عادت، یک روال یا رفتار است که مرتباً به طور خودکار تکرار می شود. عادت مانند شمشیری دو لبه ای است که، به نفع شما یا علیه شما عمل کند؛ بنابراین ریز جزئیات از اهمیت بالایی برخودار است.
اکسیر تغییر عادت، یک واحد از بهبود یک درصدی نیست؛ بلکه هزار واحد از آن است؛ خوشه ای از عادت های اتمی که روی هم پشته میشوند و هر یک از آن عادت ها، واحدی بنیادی از سیستم کلی بهبود است.
کتاب عادت های اتمی بر چه موضوعی تمرکز دارد؟
تمرکز کتاب عادت های اتمی نوشته جیمز کلیر بر کل سیستم به جای تمرکز بر هدفی واحد است. این کتاب یکی از معانی عمیق تری که در ورای اصطلاح «اتمی» قرار دارد. عادت های اتمی، عادت کوچکی است که جزئی از سیستم بزرگتر به حساب میآید. همان گونه که اتمها ساختمان مولکول را تشکیل می دهد، عادت های اتمی اجزای سازنده نتایج عمدهاند.
عادت ها بنیاد تسلط را پی ریز می کند؛ این قضیه برای هر تلاشی مصداق دارد. وقتی آدم حرکات ساده را آن قدر خوب بلد است که بدون تفکر انجام میدهد. ذهنش برای پرداخت به جزییات پیشرفته تر آزاد می شود. عادت ها، شاه راه رسیدن به مراتب عالی است.
با این حال عادات هزینه ای نیز دارند چون ابتدای شکل گیری، با تمرین و تکرار روان شدن را به همراه دارد که در نتیجه سرعت و مهارت را به دنیال میآورد. اما وقتی عادتی خودکار شد حساسیت آدم نسبت به پیامد رفتار کم می شود و گاه به سمت تکراری بدون تفکر می رود. آدمی وقتی کاری را نسبتا خوب انجام میدهد باعث میشود از اندیشیدن درخصوص اصلاح و بهبود آن دست بکشد.
شاید نقطه قوت عادت ها این است کاری را بدون تفکر انجام میدهیم. البته نقطه ضعفی هم دارد که وقتی به شیوه معینی خو میگیریم نسبت به لغزش های کوچک بی توجه می شویم. چون فکر می کنیم با تجربه هستیم عملکرد بهتری نیز داریم. در حقیقت با توجه به پژوهش ها وقتی فردی به مهارتی تسلط دارد به مرور زمان عملکردش افت خفیفی ایجاد می شود.
با این حال وقتی قصد دارید فردی استثنایی شوید، باید از حداکثر توانایی های بالقوه استفاده ببرید و از راهبردهای قویتری استفاده کنید. نمی توانید کارهای قبلی انجام دهید و توقع کار فوق العاده ای باشید.
برای رسیدن به تسلط، عادت ها لازم هستند، ولی کافی نیستند. آنچه که باید داشته باشید ترکیبی از عادت های اتمی و تمرین آگاهانه است.
موفقیت محصول عادتهای روزانه است
شوربختانه، سرعتِ کندِ تحوّل، لغزیدن به یک عادت بد را نیز آسان میسازد. اما وقتی روزهای متمادی، اشتباهات 1 درصدی را با تکرار تصمیمهای ضعیف و تکثیر اشتباهات جزئی، تکرار و بهانههای جزئی را توجیه میکنیم، انتخابهای کوچک ما جمع شده و به نتایج مهلکی تبدیل میشود. در واقع انباشتهشدن قدمهای اشتباه، تنزلهای یک درصدیِ اینجا و آنجا است که در نهایت به مشکل بزرگی منجر میشود.
به همان ترتیب، تغییر خفیفی در عادتهای روزانۀ شما میتواند زندگیتان را به مقصدی بسیار متفاوت رهنمون کند. گرفتن تصمیمی که 1 درصد بهتر یا 1 درصد بدتر باشد، در لحظۀ اکنون بیاهمیت به نظر میرسد؛ لیکن در طول گسترۀ لحظههایی که عمری را تشکیل میدهد، این انتخابها تفاوت میان کسی که هستید و کسی که میتوانستید باشید را تعیین میکند. موفقیت، محصول عادتهای روزانه است، نه تحولاتی طولانیمدت.
بنابراین اهمیت ندارد که شما در لحظۀ کنونی چقدر موفق یا ناموفق هستید. آنچه اهمیت دارد این است که آیا عادتهایتان شما را در مسیری منتهی به موفقیت قرار داده است یا نه. شما باید بیشتر مراقب خط سیر فعلیتان باشید تا نتایج فعلی.
اگر میلیاردر باشید؛ ولی خرجتان از دخلتان بیشتر باشد راهی که میروید به ترکستان ختم میشود. برعکس، اگر ورشکسته هستید؛ ولی هر ماه کمی پسانداز میکنید (حتی اگر کندتر از آنچه میخواهید پیش میروید)، در مسیر رهایی مالی قرار دارید.
قواعدی ساده برای شکل گیری عادت خوب به عادت بد
چگونه قدمهای چهارگانۀ محرک، اشتیاق، پاسخ و پاداش تقریباً بر هر کاری که روزانه انجام میدهیم، اثر میگذارد. ولی پیش از آنکه به این موضوع بپردازیم، باید این قدمهای چهارگانه را بهصورت چهارچوبی عملی در آوریم؛ چهارچوبی که بتوانیم بهمنظور طرح عادتهای خوب و زدودن عادتهای بد به کار بریم.
این چهارچوب را چهار قانون تغییر رفتار مینامیم. چهارچوب مزبور مجموع های ساده از قواعد را برای ایجاد عادتهای خوب و ترک عادتهای بد فراهم میکند. میتوانید هر قانونی را همچون اهرمی فرض کنید که بر رفتار فرد تأثیر میگذارد. زمانی که اهرمها در وضعیت درست قرار داشته باشند، شکلگیری عادتهای خوب بهسهولت صورت میپذیرد. زمانی که این اهرمها در وضعیت نادرست قرار داشته باشند، ایجاد عادتهای خوب تقریباً ناممکن است.
چگونه میشود عادت خوب را شکل داد؟
قانون اول (محرک): آشکارش کن!
قانون دوم (اشتیاق): جذابش کن!
قانون سوم (پاسخ): آسانش کن!
قانون چهارم (پاداش):رضایتبخشَش کن!
چگونه میشود عادت بد را ترک کرد؟
وارونۀ قانون اول (محرک): ناآشکارش کن!
وارونۀ قانون دوم (اشتیاق): جذابیتش را بگیر!
وارونۀ قانون سوم (پاسخ): دشوارش کن!
وارونۀ قانون چهارم (پاداش): ناخشنودکنندهاش کن!