سبد خرید

کتاب سقلمه (Nudge) | ریچارد تیلر | برنده جایزه نوبل اقتصاد 2017

خرید کتاب سقلمه نوشته ریچارد تیلر

کتاب «سقلمه» چگونگی تصمیم‌گیری‌های غیرمنطقی و انتخاب‌های غیرعقلانی را بررسی و نحوه بهبود تصمیمات روزمره توسط سازمان‌ها را بیان می کند. طبق اعلام کمیته نوبل مهم‌ترین موضوعی که نظر آنان را جلب کرد، به‌کارگیری روانشناسی در علم اقتصاد رفتاری و بررسی نحوه تصمیم‌گیری و انتخاب افراد بود.
اندیشه‌های ریچارد تیلر، اقتصاددان کهنه‌کار آمریکایی و برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۷ نکات بسیار مفیدی برای صاحبان کسب‌وکار در بردارند؛ نکاتی که شاید بارزترین آن‌ها مقوله «اثر موهبت» باشد که می‌گوید انسان‌ها معمولاً برای آنچه دارند بیش ازآنچه ندارند ارزش قائل هستند.

کتاب سقلمه | ریچارد تیلر

کتاب سقلمه؛ برنده جایزه نوبل اقتصاد 2017
نویسنده: ریچارد تیلر و کاس آرسانستین (Richard Thaler)؛ ‏‫ترجمه: مهری مدآبادی/ ناشر: هورمزد
تعداد صفحه:432
قیمت: 65000 تومان
قطع: رقعی
چاپ: دورنگ
شــــابک:  6-65-8665-600-978
نوبت چاپ: چهارم، 1398

کتاب سقلمه | ریچارد تیلر | اقتصاد رفتاری | انتشارات هورمزد

مقدمه

بخش اول : انسان و ECONها (موجوداتی منطقی با تصمیم‌گیری‌های غالباً پایبند به مبانی اقتصاد)

1 تعصب و اشتباه

2 مقاومت در برابر وسوسه

3 به دنبال گله

4 چه موقع نیاز به یک سقلمه داریم؟

5 معماری انتخاب

بخش دوم : پول

6 فردا بیشتر پس انداز کن

7 سرمایه گذاری ساده لوحانه

8 بازارها و فروش  اعتباری

9 خصوصی سازی امنیت اجتماعی: سبک رستوران بوفه

بخش سوم : سلامت

10 نسخه های تجویزی: قسمت د به جای دلسرد کردن

11 چگونه می توان کمک های اهدایی ارگان ها را افزایش داد

12 نجات سیاره

بخش چهارم : آزادی

13 بهبود انتخاب های مدرسه

14 آیا باید بیماران را به خرید بلیط لاتاری مجبور کرد؟

15 خصوصی سازی ازدواج

بخش پنجم : گستردگی و ایرادها

16 یک دوجین تلنگر

17 ایرادها و اعتراضات

18 راه واقعی سوم

یادداشت

درباره ریچارد تیلر، نویسنده کتاب سقلمه و برنده جایزه نوبل اقتصاد 2017

 ریچارد هال تیلر (Richard H.Thaler)، پژوهشگر اقتصادی و استاد علوم رفتاری اقتصاد در دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو است. جایزه نوبل اقتصاد  سال ۲۰۱۷ برای کتاب «سقلمه: بهبود تصمیمات مربوط به تندرستی، ثروت و خوشبختی» و همچنین برای تلاش‌های مستمر درزمینه‌ی رفتارشناسی اقتصادی به این دانشمند هفتادودوساله تعلق‌گرفته است. کتاب او «سقلمه» که در آن نحوه تصمیم‌گیری غیرمنطقی و انتخاب‌های غیرعقلانی مردم بررسی‌شده یکی از کتاب‌های پرفروش در سطح جهان بوده است.

ریچارد تیلر در تاریخ 12 سپتامبر 1945 در اورنج شرقی نیوجرسی متولد شد. مادرش، معلم و پدرش از کارکنان شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری و بیمه پرودنشال فایننشیال در نیوآرک نیوجرسی بود. او پس از فارغ‌التحصیلی از آکادمی نیوآرک وارد دانشگاه کینگ وسترن شد و سال ۱۹۶۷ ازآنجا فارغ‌التحصیل شد. مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۹۷۰ و دکترای خود را در سال ۱۹۷۴ از دانشگاه راچستر دریافت کرد. پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه راچستر به‌عنوان استاد مشغول به کار گردید.  از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۵، عضو هیئت‌علمی دانشکده جی.اس. جانسون در دانشگاه کرنل بود. سپس در مدرسه بازرگانی بوت دانشگاه شیکاگو در سال ۱۹۹۵ عضو هیئت‌علمی شد. او همچنین از سال ۱۹۹۱ مدیریت اجرایی دفتر مطالعات اقتصادی ملی را بر عهده دارد. ریچارد تیلر از افرادی همچون دنیل کانمن و هربرت الکساندر سیمون تأثیر پذیرفته است و همچنین بر افرادی همچون جرج لوین استین و دن اریلی تأثیرگذار بوده است…

کتاب سقلمه، نگاهی نو به رفتارهای اقتصادی

اقتصاد رفتاری به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه تعصبات روان‌شناختی انسان‌ها باعث می‌شود آنان به‌گونه‌ای عمل کنند که مغایر با منافع منطقی ایشان است؟
ریچارد تیلر در کتاب سقلمه بررسی می‌کند که چگونه سازمان‌های خصوصی و غیرخصوصی می‌توانند به مردم برای بهبود و ارتقا تصمیم‌گیری‌های روزمره آن‌ها کمک کنند.
مطالعات تیلر نشان می‌دهد که آنچه عامل تصمیم‌گیری افراد است، کمبود آگاهی و اطلاعات، ناتوانی در کنترل رفتارهای شخصی و همچنین ملاحظات اجتماعی است. این نتیجه کاملاً متفاوت با باورهای مرسومی است که اساس رفتارهای اقتصادی مردم را تصمیم‌های عقلانی بر اساس منفعت فردی تعریف می‌کنند.
راه‌حل پیشنهادی ریچارد تیلر برای جلوگیری از «بدرفتاری اقتصادی»، زدن به‌اصطلاح «سقلمه‌ای» به مردم است که از آن طریق به خوش‌رفتاری اقتصادی روی‌آورند.
او می‌گوید که به‌عنوان‌مثال می‌توان مردم را تشویق کرد تا برنامه‌ریزی‌های درازمدت بیشتری برای زندگی خود داشته باشند و یا برای دوران بازنشستگی خود پس‌انداز کنند.
کمیته نوبل معتقد است که آثار ریچارد تیلر سطح آگاهی مردم را ارتقا داده است برده و به آنان کمک نموده تا شگردها و ترفندهای تبلیغاتی را بشناسند و در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی خود هوشیار باشند.

دربارۀ کتاب تفکر سریع و آهسته بیشتر بدانیم: برنده جایزه نوبل اقتصاد و بهترین کتاب از نگاه وال استریت ژورنال

دنیل کانمن؛ هدف اصلی ارائه این کتاب دیدگاهی درباره چگونگی فعالیت ذهن با توجه به پیشرفت‌های شناختی تازه‌ی روانشناسی اجتماعی است.

کتاب تفکر سریع و آهسته دنیل کانمن

نظریه سقلمه؛ نظریه تاثیرگذاری بر روی تصمیمات در مورد سلامت، ثروت و شادی

نظریه سقلمه (Nudge Theory)، نظریه‌ای است که بر اثرگذاری روی تصمیم فرد یا افراد استوار است. Nudge در زبان انگلیسی به معنی اشاره کردن یا سُقُلمِه زدن است. این نظریه که در علوم رفتاری به‌ویژه اقتصاد رفتاری و سیاست مشهور شده است، به دنبال اشاراتی غیرمستقیم و مؤثر و عمدتاً نامحسوس برای سوق دادن افراد به تصمیم و رفتاری خاص بدون اجبار قانونی یا ناخوشایند است.
ردپای این تئوری و تلاش برای تغییر سلیقه و رفتار انسان‌ها با روش‌های نرم و غیرمستقیم به درازای تاریخ بشریت برمی‌گردد اما برای اولین بار در علم سایبرنتیک- مناسبات انسان و ماشین- این واژه به‌کاربرده شد و اصولی برای آن تعریف گردید.
شهرت جهانی این نظریه با انتشار کتابی پرفروش با همین عنوان توسط تیلر- اقتصاددان و استاد دانشگاه شیکاگو- و سانستاین- استاد حقوق دانشگاه هاروارد- در سال ۲۰۰۸ میلادی فراگیر شد.
اقبال سیاستمدارانی چون باراک اوباما و دیوید کامرون به این نظریه و نویسندگان این کتاب باعث توجه عمومی بیشتر به آن گردید. بهبود تصمیم‌گیری در مورد سلامت، ثروت و شادی محتوای این کتاب را تشکیل می‌دهد.

به‌کارگیری نظریه سقلمه در حوزه سلامت عمومی و فردی در ابتدای راه است. تاکنون نظریه‌ها و مدل‌های مختلفی برای ارتقا سلامت پیشنهاد شده است و در سطح فرد و جامعه مصادیق کاربردی آن قابل‌ارائه و ارزیابی هست. مدل باور سلامتی، مدل مراحل تغییر، مدل پرسید-پروسید، تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده، تئوری شناخت اجتماعی مثال‌هایی از نظریه‌ها و مدل‌های پرکاربرد در حوزه سلامت هستند.

متخصصان علوم شناختی و اقتصاد رفتاری، شواهدی از خطاهای شناختی، تعصبات روان‌شناختی و تمایلات رفتاری مردم را نشان داده‌اند که با علایق و اهداف مطلوب همین مردم در تضاد است. نظریه سقلمه با کمک معماری انتخاب نشان می‌دهد که اگر گزینه‌ها را به شکل متفاوتی ارائه دهیم می‌توانیم مردم را به سمت تصمیمات بهتر هدایت کنیم.

دربارۀ کتاب کج رفتاری بیشتر بدانیم: برنده جایزه نوبل اقتصاد 

ریچارد تیلر؛ درباره‌ی اقتصاد رفتاری است. شاخه‌ای از اقتصاد که به شکل گسترده و عمیق با روانشناسی و رفتارشناسی درآمیخته و می‌کوشد رفتارهای مالی و اقتصادی انسان‌ها را درک و تحلیل کند.

تاب کج رفتاری ریچارد تیلر

تیلر سقلمه‌ای هم به سیاستمداران کاخ سفید زد!!

تیلر سقلمه‌ای به سیاستمداران هم زد و نظریۀ او به کاخ سفید نیز راه یافت، در طرح‌های بازنشستگی امریکا به کار بسته شد و اندوخته‌های مردم را برای بازنشستگی‌شان چند برابر کرد. بعضی نظریۀ او را سقلمه و بعضی هم تلنگر ترجمه می‌کنند، اما هر چه باشد احتمالاً همان چیزی است که فقط دوای درد سرزمین‌هایی در آن‌سوی مرزها نیست.

هشدارهای جدی ریچارد تیلر، همان سقلمه‌ای است که در سرزمین‌های غربی، به سیاستمداران و مردم زده شد تا شکل رفتار اقتصادی آن‌ها، تغییر پیدا کند.

چراکه برنده نوبل اقتصادی امسال معتقد است: «اقتصاد متعارف فرض را بر این مبنا گذاشته است که مردم بسیار منطقی هستند، می‌توانند مانند یک رایانه محاسبه کنند و هیچ مشکلی در کنترل خود ندارند؛ اما از طریق دانستن آنکه مردم چگونه فکر می‌کنند، ما می‌توانیم انتخاب بهترین راه را برای آن‌ها ساده‌تر کنیم، راهی که برای آن‌ها، خانواده‌شان و جامعه‌شان بهترین است.»

ریچارد تیلر نویسنده کتاب سقلمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...