کتاب تفکر سریع و آهسته | دانیل کانمن
خرید کتاب تفکر سریع و آهسته نوشته دانیل کانمنکتاب تفکر سریع و آهسته با فروشی بیش از 2 میلیون نسخه در جهان پرفروش ترین کتاب است. دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل در سال 2002 و روانشناس مطرح امریکایی که در حوزه اقتصاد رفتاری پژوهش هایی فراوانی داشته است. |
کتاب تفکر سریع و آهسته | دانیل کانمن
کتاب تفکر سریع و آهسته
نویسنده: دانیل کانمن(Daniel Kahneman)؛ ترجمه: نغمه رضوی / ناشر: هورمزد
تعداد صفحه: 604
قیمت: 85000 تومان
قطع: رقعی
چاپ: دورنگ
شــــابک: 7-63-6958-600-978
نوبت چاپ: اول، 1398
مقدمه
بخش اول : دو سیستم
فصل اول :ویژگی های شخـــصیت های داســــتـان
فصل دوم: توجه و تلاش
فصل سوم: مسئول تنبل
فصل چهارم: ماشین تداعی گر
فصل پنجم: آسایش شناختی
فصل ششم: هنجارها، غافل گیری ها و علت ها
فصل هفتم: دوی سرعت نتیجه گیری
فصل هشتم: قضاوت ها چگونه شکل می گیرد
فصل نهم:
فصل دهم: قانون اعداد کوچک(اثر نمونه گیری)
بخش دوم : ترفندها و خطاها
فصل یازدهم: مرجع ها
فصل دوازدهم: دانش دسترسی
فصل سیزدهم: دسترسی احساس خطر
فصل چهاردهم: تام دبلیو
فصل پانزدهم: الگوی کمتر، دسترسی کمتر
فصل شانزدهم: پیروزی علت بر آمار
فصل هفدهم: بازگشت به میانگین
فصل هجدهم: رام کردن پیش بینی های حسی
بخش سوم : اطمینان بیش از حد
فصل نوزدهم: توهم فهمیدن
فصل بیستم: توهم اعتبار
فصل بیست و یکم: حس درونی در مقابل قواعد
فصل بیست و دوم: حس درونی از دید کارشناسی چه زمانی می توانیم به آن اعتماد کنیم
فصل بیست و سوم: نمای بیرونی
فصل بیست و چهارم: موتور سرمایه داری
بخش چهارم: انتخاب ها
فصل بیست و پنجم: خطاهای برنولی
فصل بیست و ششم: نظریه چشم انداز
فصل بیست و هفتم: اثر تملک
فصل بیست و هشتم: اتفاق های بد
فصل بیست و نهم: الگوی چهارتایی
فصل سی ام: اتفاق های نادر
فصل سی و یکم: سیاست رویارویی با خطر
فصل سی و دوم: امتیاز دهی
فصل سی و سوم: نقض ها
فصل سی و چهارم: تاثیر و واقعیت
بخش پنجم : دوخود
فصل سی و پنجم: دوخود
فصل سی و ششم: زندگی داستانی گونه
فصل سی و هفتم: تجربه خوب بود
فصل سی و هشتم: فکر کردن به زندگی
دانیل کانمن نویسنده کتاب تفکر، سریع و آهسته
دانیل کانمن (Daniel Kahenman)یک روانشناس آمریکایی و اقتصاددان برجسته آمریکایی است که به خاطر کار خود در زمینه روانشناسی داوری و تصمیم گیری و نیز اقتصاد رفتاری مشهور است. اسمیت یافته های تجربی او فرض عقلانیت بشر در نظریه اقتصادی مدرن را به چالش می کشد.
کانمن به همراه آموس تْوِرسکی و دیگران، پایهای شناختی برای خطاهای رایج انسانی که از اکتشاف و سوگیری ناشی میشوند ارائه داد و نظریه چشمانداز را توسعه داد. او در سال ۲۰۰۲ به خاطر کار بر نظریهٔ چشمانداز برندهٔ جایزه نوبل اقتصاد شد.
این کتاب فعالیت ذهن را کشمکشی بین دو شخصیت خیالی تصور کرد: سیستم یک خودکار و سیستم دوی پرتلاش.اکنون، با ویژگی های شخصیتی این دو آشنا شده اید و می توانید واکنش های آن ها را در موقعیت-های مختلف پیش بینی کنید.
البته، به خاطر دارید که این دو سیستم وجود خارجی ندارند و ما با ساخت این دو واژه سعی کردیم به درک افراد در اتفاق های پیش رویشان کمک کنیم و عبارت هایی مثل «سیستم یک فلان کار را می کند.» برایمان ساده تری از عبارتی همچون «فلان کار به شکل خود به خودی انجام می شود.» است و یا وقتی می گوییم که سیستم دو برای انجام فلان کار دست به کار شده به معنای این است که محرک ها شدت گرفتند، مردمک چشم ها بازشده اند، توجه کامل وجود دارد و فلان کار انجام شد است.
امیدوارم شما هم مانند من این بیان سیستم ها را مفید بدانید و حس کرده باشید، این دو سیستم چگونه فعالیت می کنند و درگیر پرسش هایی درباره ی وجود آن ها نشده باشید.
کتاب تفکر سریع و آهسته؛ درک خطاهای شناختی
امیدواریم در کتاب تفکر سریع و آهسته (The thinking fast and slow) نوشته دانیل کانمن بتوانیم بر روی کسانی که سعی دارند در هر زمینه ای از تصمیم های سرمایه گذاری همکاری و… به قضاوت و یا شایعه بپردازند، تأثیر مطلوبی داشته باشد.
در کتاب تفکر، سریع و آهسته بیشتر به خطاهای شناختی می پردازیم؛ ولی این تمرکز بر خطاها، از ارزش هوش ما نمیکاهد. همان گونه که پرداختن به بیماری ها در پزشکی، ارزش سلامتی را لکه دار نمی کند. تصمیم های ما در بیشتر زمان ها، مناسب هستند؛ همان طور که ما در بیشتر لحظه ها، سالم هستیم. ما در زندگی خود معمولاً اجازه می دهیم، احساس هایمان راهنمای ما بشوند و اطمینانی که به حس های درونی و تمایلهایمان داریم، معمولاً درست هستند؛ ولی این مسئله به معنای همیشگی بودن آن نیست.
ما اغلب، حتی هنگام خطا هم به خود اطمینان داریم؛ اما یک ناظر بی طرف شاید در تشخیص خطاهایمان موفق تر باشد؛ بنابراین هدف من بهبود توانایی تشخیص و درک خطاهای قضاوت های دیگران و به تدریج خطاهای خودمان با استفاده از زبانی دقیق تر و موشکافانه تر است
علت خلق شخصیتهای داستانی کتاب تفکر سریع و آهسته چیست؟
داستان پرتکرار دو شخصیت خیالی که دنیل کانمن در کتاب تفکر سریع و آهسته به آنها پرداخته است. در این کتاب گاه از اسم هایی زشت به نام سیستم یک سیستمی درونی که تفکر سریع را بر عهده داشت و سیستم دو که آهسته و پرتلاش بود. سیستم دو بر سیستم یک نظارت میکرد و با محدودیتهایش کنترل اوضاع را به دست میگرفت. دو گونهی دنیل کانمن یکی آیکونهایی بودند و در سرزمین نظریهها میگشتند و دیگری انسانهایی که زندگی واقعی داشتند.
این سامانههای داستانی فکرکردن، قضاوت و انتخاب را سادهتر میکند و باعث میشود تا شما مطالب کتاب را بهتر درک کنید.
این دو سیستم است مجموعهای از خطاهای شناختی که هر در ادامه کتاب نشان میدهیم، سیستم یک و دو هر دو در هنگام بیداری ما، فعال هستند. سیستم یک بهطور خودکار، فعالیت میکند و سیستم دو بیشتر در حالت راحت و سادهای است که تنها قسمت اندکی از ظرفیت آن را اشغال میکند.
سیستم یک بهطور مداوم، پیشنهادهایی برای سیستم دو شامل برداشتها، دریافتها، تصمیمها و احساسها را آماده میکند. اگر سیستم دو آن را تصدیق کند، برداشتها و دریافتها به باورها تبدیل میگردند و نشانهها تبدیل به اقدامهای داوطلبانه میشوند.
هنگامیکه همهچیز بدون مشکل پیش میرود- که اغلب اینگونه است- سیستم دو پیشنهادهای سیستم یک را بدون تغییر یا تنها با اندکی تغییر میپذیرد. شما بهطورکلی، بیشتر برداشتهایتان را باور میکنید و طبق تمایل خود رفتار میکنید و این برایتان خوب است.
وقتی سیستم یک به مشکلی برمیخورد، از سیستم دو برای بررسی دقیقتر و جزئیتر کمک میگیرد که حل مشکل را ممکن میسازد. سیستم دو هنگامی فعالیت میکند که مسئلهای پیش آید و سیستم یک نتواند پاسخی برای آن ارائه دهد؛ سیستم دو آن زمانی فعال میشود که اتفاقی رخ دهد و آن اتفاق از قوانین سیستم یک پیروی نکند.
خلاصه کتاب تفکر سریع و آهسته را می خوانیم:
کتاب تفکر سریع و آهسته پنج بخش دارد. در بخش اول: عنصرهای اساسی دیدگاه دو سیستم درباره ی قضاوت و انتخاب ارائه می شود. این فصل تفاوت بین فعالیت های خودکار سیستم یک و عملکرد کنترل شده سیستم دو را ترسیم می کند و نشان می دهد چگونه حافظه ی تداعی گرای هسته ی سیستم یک، مدام برداشت های منسجم ما را ازآنچه در دنیا در هرلحظه، رخ می دهد می سازد.
بخش دوم: مطالعه ی به روزتر ترفندهای قضاوت و به کندوکاو معمایی بزرگ می پردازم که چرا برایمان دشوار است که به صورت آماری فکر کنیم؟ ما به سادگی تداعی گرایی، استعاری و علتی فکر می کنیم؛ ولی آماری اندیشیدن نیازمند فکر کردن به موضوع هایی بسیار در لحظه دارد که برای سیستم یک ناممکن است.
بخش سوم: آشنایی با محدودیت های معماگونه ی ذهن است و از دشواری های تفکر آماری؛ چون اعتماد بیش اندازه به باورهایمان، بی توجهی به دنیای اطرافمان و است. شامل اطمینان بیش ازحد ما، به آنچه باور داریم و ناتوانی بارز ما در قبول بی توجهی خود به همه ی جنبه ها و عدم قطعیت دنیای پیرامونمان است.
به دقت و هوشمندانه درس هایی که از گذشته می گیرید را به خاطر بسپارید و در مقابل ادراک و توهم قطعیت مقاومت کنید.
بخش چهار: درباره ی ماهیت تصمیم گیری است. در این بخش مکالمه ای بین اقتصاددانان و فرض بر منطقی بودن فرد اقتصادی متمرکز است و دیدگاه فعلی برآمده از مدل دو سیستمی درباره ی مفهوم های کلیدی نظریه «چشم انداز» است که من و آموس در سال 1979 ارائه کردیم.
بخش پنجم: پژوهشی تازه را شرح می دهد که تفاوت دوی خود، خود تجربی و خود یادآوری را معرفی می کند که سلیقه های متفاوت دارند. «چگونه باوجود دو خود، در درون یک بدن، می توان شادی را تجربه کرد؟» این پرسش ها چالش های زیادی را برای انسان ها و جامعه هایی که خوب بودن را هدف سیاست های اجرایی خود می دانند، پدید آورده است.
بخش ششم: به کاربردهای این سه تعامل در خلاف این جهت ها که شامل خود تجربی و خود یادآوری، مفهوم انسان های کلاسیک اقتصادی، انسان های اقتصاد رفتاری (که از روان شناسی وام گرفته شده است) و سیستم یک خودکار و سیستم دوی پرزحمت می پردازد. سپس در جهت ارتقای نظر جامعه نسبت به مسائلی؛ چون قضاوت و شایعه، در جهت بهبود عملکرد، ارتقای کیفیت تصمیم ها و قضاوت ها راه کارهایی ارائه می دهد.