معرفی کتاب کج رفتاری | ریچارد تیلر
خرید کتاب کج رفتاری نوشته ریچارد تیلرتیلر در این کتاب با به کارگیری حکایتها و داستانهای جذاب و سرگرمکننده همچون قیمت پارو در روز برفی، خرید بلیت بسکتبال، مسابقهٔ تلویزیونی، بیمهٔ بازنشستگی و …به تشریح شکلگیری علم اقتصاد رفتاری میپردازد. او به تحلیل رفتار انسانهای اقتصادی ( Econs ) که موجوداتی خیالی با رفتارهای کاملاً عقلانی هستند و انسانهای عادی که همیشه عقلانی نیستند میپردازد و ثابت میکند که انسانهای عادی کج رفتاری میکنند و رفتار آنها تحت تأثیر جنبههای احساسی و هیجانی قرار دارد و نباید نقش محدودیتهای ذهنی و خطاهای شناختی و کنترل عواطف آنها را نادیده گرفت. درحقیقت، تیلر اعتقاد دارد انسانها بازیگران اصلی حوزهٔ اقتصاد هستند. در این کتاب، ریچارد به این امر می پردازد که مدلهای اقتصاد براساس شخصیت پردازی دقیق تر از رفتار انسان های عادی، قابل تغییر است و اقتصاد رفتاری، اقتصادی هیجان انگیزتر و لذت بخش تر از اقتصاد متعارف است. |
کتاب کج رفتاری | ریچارد تیلر
کتاب کجرفتاری؛ پرفروش ترین کتاب نیویورک تایمز؛ برنده جایزه نوبل اقتصاد
نویسنده: ریچارد تیلر (Richard Thaler)؛ ترجمه: علیرضا فندرسکی، صدیقه مومن / ناشر: هورمزد
تعداد صفحه: 524
قیمت: 68000
قطع: رقعی
چاپ: دورنگ
شــــابک: 0-74-6010-622-978
نوبت چاپ: اول، 1398
بخش اول :
فصل اول: فاکتورهای به ظاهر نامربوط
فصل دوم: تأثیر مالکیت
فصل سوم: لیست
فصل چهارم: نظریه ارزش
فصل پنجم: رؤیای کالیفرنیا
فصل ششم: دعوت به مبارزه
بخش دوم:
حسابداری ذهنی
فصل هفتم: معاملههای شیرین و تیغزدنها
فصل هشتم:هزینههای ازبینرفته
فصل نهم: کوزهها و بودجهها
فصل دهم: روی میز پوکر
بخش سوم:
خودکنترلی
فصل یازدهم: نیروی اراده؟ مشکلی نیست
فصل دوازدهم: برنامه ریز و انجامدهنده
فصل سیزدهم: کجرفتاری در دنیای واقعی
بخش چهارم:
کار با دنی
فصل چهاردهم: چه چیزی منصفانه به نظر میرسد؟
فصل پانزدهم: بازیهای انصاف
فصل شانزدهم: لیوانهای دسته دار
بخش پنجم:
درگیری با حرفۀ اقتصاد
فصل هفدهم: بحث و گفت وگو آغاز می شود
کج رفتاری
فصل هجدهم: ناهنجاری ها
فصل نوزدهم: تشکیل یک تیم
فصل بیستم: چارچوب محدود در ضلع شرقی بالایی
بخش ششم:
مالیه
فصل بیست ویکم: مسابقهٔ زیبایی
فصل بیست ودوم: آیا بازار سهام بیش ازاندازه واکنش نشان میدهد؟
فصل بیست وسوم: واکنش به واکنش بیش ازاندازه
فصل بیست وچهارم: قیمت درست نیست
فصل بیست وپنجم: نبرد صندوقهای ثابت
فصل بیست وششم : پشههای میوه، کوههای یخی و قیمتهای منفی سهام
بخش هفتم:
به شیکاگو خوش آمدید
فصل بیست وهفتم: تدریس حقوق
فصل بیست و هشتم: دفاتر کار
فصل بیست ونهم: فوتبال
فصل سی ام: مسابقهٔ تلویزیونی
بخش هشتم:
کمک کردن
فصل سی ویکم: فردا بیشتر پس انداز کن
فصل سی ودوم: حضور در بین عموم مردم
فصل سی وسوم: سقلمه زدن در بریتانیا
نتیجه گیری: موضوع بعدی چیست؟
درباره ریچارد تیلر، نویسنده کتاب کجرفتاری
ریچارد هال تیلر (Richard H.Thaler)، پژوهشگر اقتصادی و استاد علوم رفتاری اقتصاد در دانشکده بازرگانی دانشگاه شیکاگو است. جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۱۷ برای کتاب «سقلمه: بهبود تصمیمات مربوط به تندرستی، ثروت و خوشبختی» و همچنین برای تلاشهای مستمر درزمینهی رفتارشناسی اقتصادی به این دانشمند هفتادودوساله تعلقگرفته است. کتاب او «سقلمه» که در آن نحوه تصمیمگیری غیرمنطقی و انتخابهای غیرعقلانی مردم بررسیشده یکی از کتابهای پرفروش در سطح جهان بوده است.
ریچارد تیلر در تاریخ ۱۲ سپتامبر ۱۹۴۵ در اورنج شرقی نیوجرسی متولد شد. مادرش، معلم و پدرش از کارکنان شرکت مدیریت سرمایهگذاری و بیمه پرودنشال فایننشیال در نیوآرک نیوجرسی بود. او پس از فارغالتحصیلی از آکادمی نیوآرک وارد دانشگاه کینگ وسترن شد و سال ۱۹۶۷ ازآنجا فارغالتحصیل شد.
مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۹۷۰ و دکترای خود را در سال ۱۹۷۴ از دانشگاه راچستر دریافت کرد. پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه راچستر بهعنوان استاد مشغول به کار گردید. از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۵، عضو هیئتعلمی دانشکده جی.اس. جانسون در دانشگاه کرنل بود.
سپس در مدرسه بازرگانی بوت دانشگاه شیکاگو در سال ۱۹۹۵ عضو هیئتعلمی شد. او همچنین از سال ۱۹۹۱ مدیریت اجرایی دفتر مطالعات اقتصادی ملی را بر عهده دارد.
ریچارد تیلر از افرادی همچون دنیل کانمن و هربرت الکساندر سیمون تأثیر پذیرفته است و همچنین بر افرادی همچون جرج لوین استین و دن اریلی تأثیرگذار بوده است.
یک روز در اوایل سال 2001، من برای ملاقات با دنیل کانمن به منزلش در رفتم .ما در اتاق نشیمن مشغول گپ زدن بودیم-کاری که معمولاً انجام می دهیم .همان موقع یک مرتبه یادش آمد که با راگر لانستین، روزنامه نگاری که دربارهٔ آثار من مقاله ای برای مجلهٔ نیویورک تایمز می نوشت، قرار تلفنی دارد.
راگر نویسندهٔ کتاب مشهور زمانی که خلاقیت، مؤثر واقع نشد، از میان همه، مسلماً فقط می خواست با دوست قدیمی من دنی صحبت کند . بلاتکلیف بودم؛ باید اتاق را ترک می کردم یا به حرف هایشان گوش می دادم؟
دنی گفت «بمان! » این می توانست یک شوخی باشد. مصاحبه شروع شد . گوش کردن به حر فهای یک دوست که داستانی قدیمی را دربارۀ شما بازگو می کند کار جالبی نیست و گو شدادن به کسی که از شما تعریف و تمجید می کند باعث معذب شدنتان می شود .من چیزی برای خواندن برداشتم تا حواسم پرت شود، تا اینکه شنیدم دنی گفت: «اوه، مهم ترین مسئله دربارهٔ تیلر و چیزی که واقعاً باعث خاص شدنش میشه،تنبلی اونه. »
چه؟ واقعاً؟ من هیچ وقت تنبل یام را انکار نکرده ام، اما یعنی دنی فکر می کرد تنبلی تنها خصوصیت من است؟ با عصبانیت شروع کردم به تکان دادن سر و دستم، اما دنی شروع به تعریف و تمجید از محسنات تنبلی ام کرد .
تا به امروز هم دنی تأ کید دارد که آن تعریف و تمجیدی بی نظیر بوده است .او ادعا می کند تنبلی من به این معناست که فقط بر روی موضوعاتی کار می کنم که به اندازۀ کافی جالب هستند و این موضوعات بر این میل باطنی ام که همان تنبلی است غلبه می کنند .تنها دنی می توانست خصیصۀ تنبلی مرا به یک دارایی تبدیل کند .
حال شما موضوع تنبلی مرا می دانید و قبل از اینکه بیشتر بخوانید، باید این موضوع را به ذهن بسپارید که این کتاب توسط شخص تنبلی نوشته شده است .به گفتهٔ دنی، تنها جنبهٔ مثبت آن این است که من فقط به موضوعاتی می پردازم که دستکم برای خودم جذاب هستند.
کتاب کج رفتاری (misbehaving) ریچارد تیلر درباره چیست؟
کتاب کج رفتاری نوشته ریچارد تیلر، برنده جایزه نوبل اقتصاد داستانهایی دربـارۀ راههـای بیشـماری کـه مـردم را از موجـودات خیالـی موجــود در مدلهــای اقتصــادی دور میکننــد، بیان میکند. کج رفتاری، شکل گیری اقتصاد رفتاری است از تقلای خود برای بازگرداندن علم اقتصاد به زمین است که طرز فکر ما دربارۀ خودمان و جهانمان را متحول میکند.
دربارهی اقتصاد رفتاری است. شاخهای از اقتصاد که به شکل گسترده و عمیق با روانشناسی و رفتارشناسی درآمیخته و میکوشد رفتارهای مالی و اقتصادی انسانها را درک و تحلیل کند.
کتاب کج رفتاری شاخهای از اقتصاد و روانشناسی و رفتارشناسی است که می خواهد رفتارهای مالی و اقتصادی انسانها را درک و بررسی میکند.ریچارد تیلر نشان میدهد رفتار انسان چیزی است که به علم اقتصاد اعتبار و شهرتی نظیر قویترین علوم اجتماعی را میدهد. دو روش را مشخص می کند:
روش اول غیر قابل بحث و قطعی است. در بین تمام دانشمندان اجتماعی، اقتصاددان بیشترین تسلط را دارند. در حقیقت برای توصیه های مدبرانه امیتاز انحصاری دارند.
علم اقتصاد از جنبه علمی، قوی علوم اجتماعی به حساب میآید. این قدرت ناشی از حقیقتی است که علم اقتصاد نظریه واحد و منسجمی دارد که تقریبا از همه چیز پیروی میکند.
اگـر شـما عبـارت «نظریـه اقتصاد» را بگویید که همه مردم منظورتان را میفهمد. در حالی که دیگر علوم اجتماعی چنین پایه و اساسی ندارد. درحقیقــت، اقتصاددانــان اغلب رشته خود را بـا علـم فیزیـک مقایسـه میکننـد: ماننـد علـم فیزیـک، علـم اقتصاد نیز بر پیشفرض محوری بنا شدهاست.
منظور از پیش فرض محوری در نظریه اقتصاد این است که افراد براساس بهینه سازی انتخاب میکنند.
دربارۀ کتاب سقلمه بیشتر بدانیم: بهبود تصمیمات درباره تندرستی، ثروت و خوشبختی ریچارد تیلر؛ اقتصاددان کهنهکار و برنده جایزه نوبل سال 2017 در راهکارهای جالبی برای صاحبان کسبوکار دارد. نکاتی که شاید بازرترین آنها مقوله «اثر موهبت» باشد که میگوید انسانها معمولاً برای آنچه دارند بیش از آنچه ندارند ارزش قائل هستند. |
چرا رفتار انسانهای عادی با رفتار انسانهای اقتصادی در کج رفتاری (misbaheving) تفاوت دارد؟
- حـل مسـائل بهینه سـازی کـه افـراد عـادی بـا انسان های اقتصادی مواجـه هسـتند اغلـب بسـیار سـخت اسـت و در مواقعـی حل شـدنی نیست. ما در بیشتری مواقع با انتخاب های بسیار سختی روبرو هستیم. انتخاب شغل، وام مسکن، انتخاب همسر. با توجه به میزان موفقیت و شکست در همه زمینه هایی که مشاهده میکنیم، دفاع کردن از همه اینها کار سختی است.
2. باورهایی که براساس آن انتخاب میکنند، بدون سوگیری هستند. اطمینان بیش از اندازه در فرهنگ اقتصاددانان وجود ندارند، این یکی از ویژگیهای دیرینه انسان که توسط روانشناسان ثابت شده است.
3. فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارد که مدل بهینه سازی از آن ها چشم پوشی می کند.
همانطور که هم ما هم شما می دانیم این است که در دنیای انسان های اقتصادی زندگی نمی کنیم. بلکه در دنیای انسان ها زندگی می کنیم. از آنجا اقتصاددان ها هم در دنیای انسان های اقتصادی زندگی نمی کنند. انسان های اقتصادی هواهای نفسانی ندارند. آن ها بهینه گرانی خونسرد هستند.
بااین حـال،ایـن مـدل از رفتـار اقتصـادی براسـاس جمعیتـی متشـکل از انسـانهای اقتصادی به اوج شکوفایی رسیده و اقتصاد را به نقطه اوج تاثیرگذاری رسانده است.
اقتصـاد رفتـاری درحال حاضـر، شـاخۀ درحال رشـد علـم اقتصـاداسـت و افـرادی کـه در ایـن حـوزه فعالیـت دارنـد در بهتریـن دانشـگاههای سراسـردنیـا قـرار دارنـد. اخیراً اقتصاددانان و دانشمندان رفتاری در حال تبدیل شدن به قسمت کوچکی از سازمان سیاست گذاری هستند.