سبد خرید

داستان های واقعی موفقیت

از خشکشویی تا تسخیر جهان! | داستان های واقعی موفقیت

همۀ داستان های واقعی موفقیت، سرآغازی دارند. تاریخچه پیدایش آدیداس به شهر کوچک باواریا در آلمان برمی‌گردد. دومین برند معتبر جهان ورزش و اولین برند معتبر اروپا، با لگوی به شکل شبدر سه برگ، توسط مردی بنیانگذاری شد که در یک خانواده کارگری رشد یافت.
پدرش، کارگر تولیدی کفش بود و مادر مدیریت یک خشکشویی را بر عهده داشت. دوران مدرسه اش که تمام شد، برای کار در کنار پدر در کارخانه تولید کفش مشغول شد.
در سال 1920 آدولف داسلرجوان بیست ساله آلمانی بعد از بازگشت از جنگ جهانی اول شروع به ساخت کفشهای ورزشی در خشکشویی مادرش کرد و هدفش تولید کفشهای زیبا و با کیفیت بود.
چون خانواده و دوستان او را آدی صدا می‌کردند، او از کلمه آدی و سه کلمه از نام‌خانوادگی خود استفاده کرد و نام آدیداس را برای شرکت و محصولات خود برگزید. او همچنین برای محصولات خود که در آن زمان فقط کفش های ورزشی بودند، لوگویی را طراحی کرد. شرکت آدیداس و لوگوی آن در سال 1948 به ثبت رسیدند. بعدها لباس و گرمکن های ورزشی نیز به محصولات آدیداس اضافه شدند.
سپس آدیداس تجهیزات ورزشی مانند توپ و راکت نیز تولید کرد. امروزه آديداس در اکثر کشورهای دنيا دارای شعبه و نمايندگی است. کارمندان اين شرکت بيش از 13 هزار نفر هستند. آديداس در اکثر رقابت‌های معتبر جهانی مانند المپيک به عنوان يکی از حاميان اصلی حضور دارد.

متفاوت بیندیش! | داستان های واقعی موفقیت

 برای کسانی که خود را طرفدار پروپاقرص محصولات اپل می‌دانند و حتی برای کسانی که خود را دشمن سرسخت اپل می‌دانند عبارت “think different” بدون شک یادآور نام این شرکت و محصولات آن است.
شرکت اپل یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینهٔ طراحی و ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی و نرم‌افزار کامپیوتر فعالیت می‌کند. این شرکت ابتدا با نام شرکت کامپیوتری اپل در شهر کوپرتینو در ایالت کالیفورنیا، واقع در دره سیلیکون کشور آمریکا تأسیس شد.
تاریخچۀ شکل‌گیری این شرکت، به یک گاراژ برمی‌گردد. همه چیز ریشه در دوستی سه رفیق که پایه ی اپل را بنا نهادند، داشت. استیو جابز و استیو وزنیاک مهم ترین نقش آفرینان در خلق اپل بودند اما اگر دوست مشترک انها یعنی رونالد وین نبود امروز خبری از آیفون و آیپد و آی‌مک نبود.
جابز ۱۰ درصد از سهام اپل را به رونالد وین بخشید تا به عنوان داور میان دو شریک عمل کند. بر اساس زندگی نامه استیو جابز، نام اپل توسط جابز و بعد از بازگشت وی از مزرعۀ سیب، مطرح شده بود.
ایده ی دیگری که در مورد دلیل طراحی لوگوی اپل به شکل یک سیب گاز زده، مطرح است ماجرای تورینگ ( دانشمند کامپیوتر و پدر هوش مصنوعی) است که یک هکر بود و کدها را بازگشایی می کرد، می باشد.
وی به دلیل گاز زدن از سیبی که مسموم شده بود خودکشی کرد و این سیب گاز زده همان سیبی است که در کنار جسد آلان تورینگ پیدا شد. اپل با سود ۱۸ میلیارد دلاری در سه ماهٔ آخر سال ۲۰۱۴، رکوردی بی‌سابقه را به ثبت رساند که تاکنون هیچ شرکتی در یک دوره سه‌ماهه به آن نرسیده‌است.

 تاریخچۀ شکل‌گیری شرکت BMW | داستان های واقعی موفقیت

شرکت بی ام و بدون شک یکی از مشهورترین شرکت ها در عرصه خودروسازی است. بی ام دبلیو در واقع کوتاه شده عبارت Bayerische Motoren Werke AG  است که معنای صنایع موتوری باواریا (بایرن) را می دهد.
دفتر مرکزی این شرکت در مونیخ قرار دارد و هم اکنون در زمینه تولید خودروهای سواری و موتورسیکلت فعالیت دارد اما این شرکت فعالیت‌های خود را با تولید قطعات موتور هواپیما آغاز کرد و تا 12 سال بعد از آن، اتومبیلی تولید نکرد.  در واقع، اولین قدم های تاسیس شرکت به سال 1913 برمی گردد، یعنی زمانی که کارل فریدریش راپ از اهالی بایرن که در مورد مهندسی هواپیما مطالعات و دانشی داشت در یک کارگاه کوچک شروع به ساخت قطعات هواپیما کرد.
کارل به دنبال تولید قطعات اولیه هواپیما در کارگاه کوچکش، با «جوزف ویرت» آشنا شد و با حمایت های ویرت که یکی از سیاستمداران آن زمان بود، شرکتی تاسیس کرد و تا سال 1916 به تولید قطعات موتور هواپیما ادامه داد و سرانجام در این سال تصمیم گرفت تجارتش را توسعه بدهد اما برای این کار به مشکلات مالی خورد و از شرکت جدا شد.
اما او که عاشق هواپیما بود دست بردار نبود و یک بار دیگر با حمایت های یکی از دوستانش، شرکتی کوچک به نام صنایع موتوری راپ را در حومه مونیخ تاسیس کرد. یک سال گذشت و در سال 1917 شرکت کوچک تولیدکننده قطعات موتورهای هوایی راپ برای توسعه و گسترش کار خود با شرکت بی اف دبلیو ادغام شد و شرکت بی ام دبلیو که ما می شناسیم شکل گرفت.
در واقع لوگوی آن نیز از شکل چرخش ملخ هواپیما الهام گرفته شده و ایده اولیه آن با نگاه کردن به ملخ گردان هواپیما به ذهن راپ رسیده‌ است. تاریخ تولد اتومبیل در کمپانی بی ام دبلیو به سال 1928 برمی گردد.

فراز و نشیب های کمپانی BMW |  داستان های واقعی موفقیت

بی ام دبلیو مانند هر شرکت موفق دیگری فراز و نشیب هایی در طول تاریخ خود داشته، گاه زمین خورده و دوباره بلند شده و گاهی هم با خیال راحت موفقیت هایش را جشن گرفته است.

تا جنگ جهانی دوم، عمده تولیدات این شرکت را خودرو و موتورسیکلت تشکیل می داد. در زمان جنگ، تولید اتومبیل متوقف شده بود پایان جنگ، که بار دیگر تولید اتومبیل از سر گرفته شد اما به دلیل بمباران کارخانه در زمان جنگ، بخش خودروی شرکت با مشکلات مالی روبرو شد و سهامداران شرکت راهی نداشتند جز اینکه ریسک کرده و به کار تولید ادامه بدهند یا اینکه فعالیت کارخانه را معلق کنند.

آنها بالاخره تصمیم گرفتند به کار خود ادامه دهند اما برای ادامه دادن، حق تولید خودروی کوچک ایتالیایی به نام «ایزوایستا» را خریداری کردند که با توجه به شرایط بعد از جنگ این خودروی کوچک و ارزان قیمت طرفداران زیادی داشت.
تولید و فروش ایزوایستا طی هفت سال، بی ام دبلیو را از خطر ورشکستگی نجات داد و بی ام دبلیو مانند گذشته بار دیگر به روزهای اوجش بازگشت.
این روزها بی ام دبلیو خودروی ملی کشور آلمان شده و در کشورهای دیگر یک خودروی لوکس و گرانقیمت به حساب می آید و هیچ کجا از آن به عنوان تاکسی استفاده نمی شود. راحتی و ایمنی، به همراه طراحی زیبا و جذاب باعث شده تا درصد تولید به فروش بی ام دبلیو از 98 درصد در سال هم بگذرد و جزء یکی از پرفروش ترین خودروهای دنیا باشد.

گوگل، بهترین موتور جستجوی جهان | داستان های واقعی موفقیت

شرکت گوگل که پربیننده‌ترین سایت اینترنتی دنیاست یک شرکت فعال در زمینۀ جست‌وجوی اینترنتی و تکنولوژی تبلیغات است که در تاریخ 4 سپتامبر1998 تاسیس شد.
پیدایش شرکت گوگل از آنجایی آغاز شد که دو دانشجوی دکترای دانشگاه کالیفرنیا به نام‌های لری پیج و سرگی برین، با هم روی پروژۀ تحقیقاتی خود شروع به کار کردند. آنها تصمیم گرفتند که از یک سیستم بهتر برای تحلیل رابطه‌ی میان وب‌سایت‌ها استفاده کنند و نام این تکنولوژی جدید را رتبه‌بندی صفحه یا PageRank گذاشتند.
در این تکنولوژی، میزان مرتبط بودن یک وب‌سایت با جستجوی کاربر، توسط تعداد و اهمیت صفحاتی که به آن وب‌سایت لینک داده‌اند سنجیده می‌شد. هرچقدر تعداد لینک‌ها بیشتر بود، سایت رتبه‌ی بهتری کسب می‌کرد و در نتیجه در ابتدای لیست نتیجه نشان داده می‌شد.
پیج و برین نام موتور جستجوی خود را BackRub گذاشته بودند زیرا تکنولوژی آن‌ها سایت‌ها را بر اساس لینک‌ها پشتیبانی و رتبه‌بندی می‌کرد. اما نهایتا تصمیم گرفتند که نام را به گوگل (Google) تغییر دهند.
این نام از کلمه‌ی Googol یعنی عدد ۱ با ۱۰۰ صفر جلوی آن گرفته شده و نشان دهنده‌ی حجم زیاد اطلاعاتی است که توسط این موتور جستجو تولید می‌شود. رشد این شرکت به اندازه‌ای زیاد بود که بعد از موفقیت در زمینۀ موتورهای جستجو، فعالیت‌های خود را به شکل گسترده‌ای افزایش داد.
Google.com رتبۀ اول را در سایت رتبه‌بندی الکسا دارد و به مدت 4 سال پیاپی بعنوان دومین برند ارزشمند دنیا شناخته‌شد. شرکت گوگل فعالیت ابتدایی خودش را از گاراژ شخصی به نام سوزان وژکیکی در ملنو پارک کالیفرنیا آغاز کرد و امروزه تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان شده است.

گوگل؛ تاثیرگذارترین شرکت های دنیا | داستان های واقعی موفقیت

البته شاید باورش سخت باشد که یک شرکت پیشرفته مانند گوگل در اجرای برخی پروژه‌های خود شکست بخورد. گوگل محصولات زیادی تولید کرده که بسیاری از آن‌ها با شکست روبه‌ رو شده است؛ اما همچنان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین شرکت‌ های دنیا شناخته می ‌شود.
از جمله عوامل موفقیت آن می‌توان به عواملی همچون: امنیت روانی، درک مفهوم کار توسط کارمندان و رعایت نظم و ترتیب اشاره کرد. دفتر کنونی این شرکت یعنی Googleplex بیش از ۱۹۰ هزار مترمربع مساحت دارد و در کالیفرنیای آمریکا واقع شده است.
ساندار پیچایی مدیرعامل فعلی شرکت گوگل است. روزانه بیش از ۳ میلیارد جستجو در موتور جستجوی گوگل انجام می‌شود و این شرکت بیش از ۵۷ هزار کارمند در سراسر جهان دارد. گوگل علاوه ‌بر صنعت تکنولوژی در زمینه‌های گسترده‌ی دیگری مانند سلامت و حمل‌و‌نقل نیز فعالیت می‌کند.

برند خوب؛ از موفقیت تا شکست! | داستان های واقعی موفقیت

شرکت نوکیا فعالیت خود را در سال ۱۸۶۵ در حوزه صنایع چوب و کاغذ آغاز کرد و طی سالیان متمادی فعالیت‌های خود را به حوزه‌های مختلف دیگری نظیر لاستیک دوچرخه و اتومبیل، کفش، کابل‌های ارتباطی، تلویزیون و سایر لوازم الکترونیک، کامپیوترهای شخصی، ماشین‌های تولید برق، روباتیک، خازن، ارتباطات و تجهیزات نظامی، پلاستیک، آلومینیوم و شیمی گسترش داد.
نوکیا در دهه ۱۹۹۰ میلادی تصمیم گرفت تا فعالیت‌های خود را محدود به حوزه سریعا در حال رشد ارتباطات از راه دور کرده و سایر بخش‌های شرکت مادر را به فروش برساند. این تصمیم و سرمایه‌گذاری‌های هنگفت نوکیا روی تحقیق و توسعه، باعث شد بسیاری از رکوردهای صنعت ارتباطات طی سالیان متمادی به نام نوکیا ثبت شود.

مواردی مانند یکی از اولین ابزارهای ارتباط الکترونیک نظامی، یکی از اولین موبایل‌ها، پرفروش‌ترین موبایل تاریخ، پرفروش‌ترین ابزار الکترونیک تاریخ، اولین موبایل با قابلیت بازی، اولین موبایل مبتنی بر دوربین و ده‌ها مورد دیگر از جمله موفقیت‌های نوکیا هستند.
شرکت نوکیا تا حدی موفق بود که در اوایل قرن بیست‌ویکم به عنوان تنها شرکت اروپایی شناخته‌شده (در تمامی حوزه‌ها) توانسته بود در شاخص استاندارد کیفیت اروپا (EFQM) بالاترین امتیاز ممکن را کسب کند.

سقوط نوکیا از رتبه 5 به 19 | داستان های واقعی موفقیت

اما موفقیت نوکیا هم دائمی نبود. عدم پیش‌بینی صحیح بازار و ذائقه مشتریان باعث شد که نوکیا در بازار موبایل‌های هوشمند، موفقیت درخوری به دست نیاورد. این شرکت نیز مانند سایر تولیدکنندگان تلفن همراه روی سیستم‌عامل گوشی‌های همراه خود سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی انجام داد.
اما نه سیستم عامل سیمبین (Symbian) و نه سری گوشی‌های مبتنی بر ویندوز نظر مشتریان را جلب نکرده و سهم بازار این شرکت که زمانی به ۶۰ درصد از بازار موبایل کل جهان می‌رسید، روز‌به‌روز کاهش یافت. فقط در عرض یک سال از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ نوکیا ۱۰ درصد از سهم بازار خود را به شرکت اپل واگذار کرد تا در این زمینه هم رکوردی از خود بر جای بگذارد. اصرار نوکیا بر سیستم‌های عامل سیمبین و ویندوز ۷ و ۸ به حدی ادامه یافت که امروزه حتی نمی‌توان آن را جزو چند شرکت اصلی تولیدکننده موبایل در جهان و پیشرو بازار دانست.

نوکیا در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ طبق رده‌بندی فوربس پنجمین برند ارزشمند جهان بود اما به‌دلیل سقوط مستمر ارزش برند خود، در سال ۲۰۱۲ تا رتبه ۱۹ سقوط کرد. مدتی بعد مایکروسافت به‌طور رسمی نوکیا را خریداری کرد.

گوچی، نماد طراحی و تولید لوکس ایتالیایی | داستان های واقعی موفقیت

گوچی (Gucci) برندی ایتالیایی در صنعت مد است که عموما با محصولات لاکچری در این صنعت و همچنین محصولات چرمی خاص خود شناخته می‌شود.
موسس برند گوچی ابتدا به‌عنوان باربر هتل کار می‌کرد. گوچیو گوچی جوان ایتالیایی متولد 1881 بود که پس از مهاجرت به لندن، در سال‌های ابتدایی قرن بیستم به عنوان خدمتکار و باربر هتل مشهور ساووی کار می‌کرد.
او پس از چند سال به پاریس رفت و همین شغل را در آنجا نیز انجام داد. گوچیو به کیف‌ها و چمدان‌های لوکس مسافران هتل علاقه‌مند بود و ایده‌ی طراحی و ساخت محصولات مشابه چرمی در همان سال‌های خدمتکاری در ذهنش شکل گرفت.

گوچی اولین فروشگاه خود را در سال ۱۹۲۰ در شهر فلورانس تاسیس کرد و محصولات چرمی را در آن به فروش رساند. اولین مشتریان برند گوچی سوارکاران بودند که انواع لباس‌ها و اکسسوری‌‌های سوارکاری خود را از این برند تهیه می‌کردند. پس از چند سال پسران گوچی با نام‌های آلدو، واسکو و رودولفو به کمک پدر آمدند و کسب‌وکار خانوادگی به شهرهای دیگر ایتالیا از جمله رم و میلان نیز گسترش یافت.

گوچی تا مرز ورشکستگی رفت | داستان های واقعی موفقیت

 در دوران جنگ جهانی دوم، کمبود مواد اولیه نه‌تنها مانعی برای پیشرفت گوچی نبود، خلاقیت آن را نیز دو چندان کرد. نوآوری‌های گوچی در سال‌های بعدی در بخش طراحی و ساخت، آنها را به یکی از مشهورترین برندهای قرن بیستم تبدیل کرد.
در دهه‌ی ۷۰ ساعت، جواهرات و عینک نیز به این برند اضافه شد. آلدو گوچی در دهه‌ی ۱۹۷۰ تلاش کرد تا بازار فعالیت‌های برند را به بخش‌های جدید از جمله طراحی داخلی خودرو گسترش دهد. او با برند خودروسازی AMG در آمریکا همکاری کرده و دنیای مد لباس و طراحی داخلی خودرو را در مدل Hornet این شرکت با هم ترکیب کرد.

یکی از بزرگترین بحران‌های برند گوچی در دهه‌ی ۱۹۸۰ رخ داد و آنها را تا مرز ورشکستگی پیش برد.  ماریتزیو گوچی پسر رودولفو پس از مرگ پدر در سال ۱۹۸۳ مدیریت برند را در دست گرفته و عمویش آلدو را اخراج کرد.
او با مدیریت غلط و طمع خود شرکت را در معرض سقوط قرار داد. ولی مدتی بعد با به قتل رسیدن ماریتزیو و تغییر مدیریت شرکت از خطر ورشکستگی نجات یافت.

 در سال ۱۹۹۸، این شرکت با خرید چند برند معتبر دیگر، عنوان برترین شرکت اروپایی سال را از انجمن رسانه‌های کسب‌وکار اروپا دریافت کرد.  طبق آخرین آمار منتشر شده، درآمد این برند در سال ۲۰۱۶، حدود۴.۳ میلیارد دلار گزارش شده است. تعداد فروشگاه‌های گوچی در سرتاسر جهان امروز به بیش از ۵۵۰ عدد رسیده و این برند را در رتبه‌ی ۳۶ برترین برندهای وبسایت فوربز قرار داده است. این برند در حال حاضر حدود ۱۳ هزار کارمند و ۶۰ هزار شاغل غیرمستقیم دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...