سبد خرید

کتاب نابغه بیکار

خرید کتاب نابغه بیکار نوشته سعید حدادی

سعید حدادی کتاب نابغه بیکار برای شما که یگانه‌ هستید نوشته است. برای همین سعی نکنید شبیه کسی باشید درست همانند اثرانگشت و DNA تان. امّا برای شادمانی کافی نیست خودتان باشید، بلکه باید به بهترینِ خودتان تبدیل شوید و دانستن رموز فیل‌سواری شما را به بهترینِ خودتان تبدیل می‌کند.

برای عبور از مرز استخدام باید بهترین ساعات روز خود را به کار روی پروژۀ مهم کسب شغل جدید اختصاص دهید. اگر در حال حاضر شاغل نیستید خودتان می‌توانید برای تمام ساعات روزتان برنامه‌ریزی کنید.

پس لازم است از ابتدای روز دقیقاً بر اساس اولویت‌ها کار کنید. شاید برای یک یا چند ماه ساعات مشخصی از روز را به یادگیری مهارت‌های فنی اختصاص دهید و در یک دوره یا کارگاهی حضوری شرکت کنید. برای برخی از تخصص‌ها نیز می‌توانید از محصولات آموزشی استفاده کنید.

کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

کتاب نابغه بیکار؛ راهکارهای عملی برای و شگفت انگیز برای عبور از سد استخدام
نویسنده: سعید حدادی (saeed hadadi) ناشر: هورمزد
تعداد صفحه: 156
قیمت:  29000 تومان
قطع: رقعی
شــــابک: 8-65-6010-622-978
نوبت چاپ: اول، 1398

کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی | انتشارات هورمزد

قفسه جدید
یادداشت مؤلف
بخـــش یک: عبور از سدِّ استخدام
فصـــل اول:
معبد دلفی و معمای موفقیت شغلی
فصـــل دوم:
مشاورۀ استخدام با نابغۀ هاروارد
فصـــل سوم:
اسب تراوا کارجو
فصـــل چهارم:
گفتگوی سرنوشت‌ساز
بخـــش دو: موفقیت شغلی
فصـــل پنجم:
ورود برندگان (اگر می‌خواهید مدیر شوید)
فصـــل ششم:
رمزها و رابطه‌های پروژه
فصـــل هفتم:
اسرار فوق ستاره‌ها در رشد فردی
سخن آخر
پیوست

سعید حدادی، نویسنده کتاب نابغه بیکار

سعید حدادی؛ کارشناس مهندسی صنایع، مهندس مشاور در صنایع فولاد، نویسنده کتاب نابغۀ بیکار، سخنران آموزشی-انگیزشی است.

این کتاب از آنجا با سایر کتب مشابه متمایز می‌شود که تصویر زندگی شغلی واقعی شخص سعید حدادی است. کتاب با داستان واقعی اولین استخدامم شروع می‌شود و بعد تنظیم ذهن (و البته جسم) را برای بهترین عملکرد قبل و بعد از استخدام در فصل‌های اول و هفتم به شما می‌آموزد.

سپس پیدا کردن بهترین محیط برای رشد و رضایت شغلی طی سال‌های کاری، موضوع بحث ما در فصل دوم است. به ترتیب در فصل‌های سوم و چهارم، مهارت رزومه‌نویسی حرفه‌ای و تمام کردن یک مصاحبه استخدامی به نفع خود را شرح داده‌ام.

اختصاصاً به شما مسیری برای رشد فوق‌العاده و متمایز شدن از همکارانِ هم‌سن و هم‌رده‌هایتان در فصل پنجم نشان می‌دهم. روابط و تعاریف موردنیاز در شغل‌های پروژه‌ای را طی فصل ششم توضیح داده‌ام و بعد در فصل هفتم به موضوع مورد علاقۀ خود، یعنی رشد فردی پرداخته‌ام.

طی سال‌های اخیر در تمام کتاب‌هایی که مطالعه کردم و همۀ دوره‌های آموزشی مختلفی که گذراندم مطلبی به اهمیت این جمله نیافته‌ام:
بالاترین توانایی انسان، قدرت تسلط بر افکار خود است.

به‌محض قبول این مطلب امید بزرگی برای ایجاد تغییرات مؤثر و ماندگار در زندگی برایم حاصل شد و گام‌های رشد فردی یکی پس از دیگری نمایان شدند. کتابی که اکنون در دست شماست یکی از نتایج همین باور است.

تسلط ما بر افکارمان از طریق باورهای ما رخ می‌دهد به‌نحوی که: کیفیت زندگی ما به‌‌منزلۀ انسانی بزرگ‌سال و صاحب اراده به‌صورت مستقیم ناشی از انتخاب‌ها و خودِ انتخاب‌هایمان نیز ناشی از باورهای ماست. باورهایتان تصمیم‌های جدید خَلق می‌کنند و تمام اقدامات شما در زندگی از همین‌ها نشأت گرفته است.

بر اساس باورتان است که انتخاب می‌کنید چه‌چیزی غلط و چه‌چیزی درست است. باور شماست که وادارتان می‌کند به کاری دست بزنید یا از انجام آن بپرهیزید؛ بنابراین بسیار مهم است که ببینید در حال حاضر باور شما در قدم اولِ موفقیت حرفه‌ای، یعنی استخدام در شغل موردنظرتان چیست.

همین‌ طور لازم است بررسی کنید چطور باورهایتان تاکنون عملکرد شما را شکل داده و چگونه انعکاس این عملکرد به سابقۀ تحصیلی و کاری شما تبدیل شده است. توصیه می‌کنم چند دقیقه مطالعه را متوقف کرده، فکر کنید و باورهای خود را در این زمینه بنویسید.

توفیق استخدام به روش فیل سواران در کتاب نابغه بیکار

باور اغلب افراد و احتمالاً خود شما این است که برای به‌دست‌آوردن شغلی خاص باید یک یا چند مهارت علمی یا تجربی مرتبط به آن شغل داشته باشید، مثل مهارت نقشه‌کشی صنعتی در داستان بالا که داستان واقعی سعید حدادی است.

تبحر در این دسته از مهارت‌ها را آمادگی فنی می‌نامیم. مهارت‌های فنی را می‌توان به دو بخش عمومی و اختصاصی تقسیم کرد؛ اما در کنار آن‌ها دستۀ دیگری از مهارت‌ها وجود دارد که با مهارت‌های فنی متفاوت‌اند، مثل مهارتِ تسلط بر افکار یا مهارت ارتباط مؤثر با افراد دیگر و به این دستۀ دوم از مهارت‌ها، آمادگی فردی می‌گوییم.

تعدد مهارت‌های فنی به‌حدی است که شاید نتوان همۀ آن‌ها را در یک جا جمع‌آوری کرد و البته تمرکز این کتاب هم بر آموزش مهارت‌های فنی نیست.

فرض ما بر این است که شما در دانشگاه یا آموزشگاه‌های تخصصی و یا به‌صورت تجربی مهارت‌های فنی لازم برای شغل دلخواه خود را کسب کرده‌اید. در بخشی از کتاب نابغه بیکار دربارۀ مهارت‌های فردی صحبت می‌کنیم؛ ولی ضمن این مباحث، در فصل‌های دیگر با توصیه‌هایی درخصوص مهارت‌های فنی عمومی و اختصاصی نیز روبه‌رو خواهید شد.

این کتاب را نیز ببینید: اصل پیشرفت | ترزا امابیل

کتاب «اصل پیشرفت» را برای رهبران و کسانی نوشته شده است که مشتاق درک انگیزۀ زندگی درون‌سازمانی‌اند؛ به‌علاوه، شناسایی کارهایی که روزانه می‌توانند انجام دهند تا آن نوع انگیزۀ درونی را ایجاد کنند؛ انگیزه‌ای که به عملکردی خارق‌العاده منجر می‌شود، ذوق مشارکت عمیق ایجاد می‌کند و خلاقیت را تحریک می‌کند.

مفهوم استخدام | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

استخدام، مجموعۀ اقدامات و اتفاقات منتهی به انتخاب‌شدن شما، به‌تنهایی و یا از میان عده‏ای از داوطلبان یک شغل است.

نکتۀ مهم اینجاست که این انتخاب را یک یا چند انسان در فرایندی منطقی و هم‌زمان احساسی صورت می‏دهند. شما باید هم بخش خودآگاه و منطقیِ ذهنِ فردِ استخدام‌کننده را با داشتن شرایطی که او به‌دنبال آن‌هاست اقناع کنید و هم حس مثبتی از شوق و امید در وی ایجاد کنید به‌نحوی ‌که بتواند به شما اطمینان کرده و مسئولیت آن شغل را به شما بسپارد.

بسیاری از داوطلبانی که به‌دنبال اولین شغل خود هستند معمولاً از بخش دوم، یعنی فرایند احساسی غافل‌اند. آن‌ها فقط به آمادگی‌های فنی، آموزشی و سوابق خود اتکا می‏کنند و گاهی با باوری ضعیف، برای تحت‌تأثیر قراردادن احساس شخص تصمیم‌گیرنده شانس خود را از دست می‏دهند.

با این ذهنیت که: به خاطر نداشتن سابقه، شانس چندانی برای پذیرفته‌شدن ندارم؛ بدون روحیه و از موضع ضعف عمل می‏کنند و به‌احتمال بسیار زیاد پس از چند بار ردشدن، به‌زودی دل‌سرد شده و اولین کار ممکن را آغاز می‏کنند، یعنی کاری که غالباً با علاقه و تخصص آن‌ها نیز هم‌خوانی ندارد.

البته بر این باورم که نه‌تنها هیچ اشکالی ندارد تا استخدام در شغل مناسب مدّنظرتان به هر روش آبرومندانه‏ای کسب درآمد کنید بلکه این کار را در بالارفتن روحیه و حال خوب شما مؤثر هم می‏دانم؛ فقط نکته این است که هدف اصلی خود را فراموش نکنید و از شدت پیگیری و نظم لازم برای کسب شغل و حرفۀ ایده‌آل خود نکاهید.

شش باور غلط راجع به استخدام | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

در کتاب نابغه بیکار روش‌هایی برای پایداری و ایجاد نظم و پیگیری روزانه تا رسیدن به هدف استخدام ارائه شده است. همچنین نگذارید باورهای غلط بر عملکردتان تأثیر بگذارد و شما را از رسیدن به هدفتان مأیوس کند. برخی از رایج‌ترین باورهای اشتباه در استخدام این موارد هستند:

1- دانشگاهِ محل فارغ‏ التحصیلی و معدل درسی‌ام تعیین‌کنندۀ شغلی است که به دست می‌‏آورم.

2- بدون داشتن پارتیِ بانفوذ ممکن نیست کار مناسب خود را به دست آورم.

3- شرکت یا سازمان تصمیم می‏گیرد مرا استخدام یا رد کند و خودم تأثیری بر این تصمیم ندارم.

4- احتمال کمی دارد بتوانم در شرکتی که خودم می‌خواهم، مشغول به کار شوم.

5- شغل‌های موجود با علاقۀ من تطابق ندارد.

6- اگر استخدام شوم، حقوقم را شرکت تعیین می‏کند و کنترلی بر میزان آن ندارم.

فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های معتبر! | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

حتماً تاکنون در آگهی‏ های استخدام با عبارت فوق برخورد کرده ‏اید. اگر شما هم مثل من از یک دانشگاه غیر معتبر(!) مدرک گرفته ‏اید، به‌احتمال زیاد ممکن است با دیدن آگهی فوق دل‌زده شوید و از خود بپرسید آیا طبقه ‏بندی این چنینی قبل از اینکه شما را دیده باشند و با توان و استعدادتان آشنا باشند، بی‏ انصافی نیست؟

شاید خود را قربانی شرایط یا مشکلاتی حس کنید که باعث شد به آن دانشگاه‌های به‌اصطلاح معتبر راه پیدا نکنید، شاید هم از آن آگهی صرف‌نظر کنید و سراغ فرصتی بروید که چنین محدودیتی را از ابتدا قائل نشده است.

چند سطر بالاتر راجع به باورها گفتیم. بیایید با هم صریح باشیم؛ از این به بعد هرگاه احساس قربانی‌بودن داشتید بدانید که پیشاپیش هر رقابت، مقابله و یا نبردی را به رقیب واگذار کرده ‏اید.

اگر خواهان پیروزی هستید از این لحظه هرگز به خودتان این حق را ندهید که خویش را قربانی چنین تلقیِ نادرستی کنید؛ زیرا با پذیرش چنین فرضی راه را بر تمامی امکانات پیشِ روی خود بسته و به‌جای تمرکز بر راه‌حل‌ها تنها بر مشکل متمرکز می‏شوید؛بنابراین هر روز ذهن قدرتمند شما به‌جای یافتن فرصت‌های جدید، به خَلق توجیه تازه‏ای برای ناکامی‏ هایتان اقدام می‏کند.

به همین خاطر از امروز و این لحظه به خود تعهد دهید که هرگز خود را قربانی تصور نکنید!

بدون پارتی موفق نمی‌شوم | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

مطلب دیگری که بسیاری از کارجویان و به‌احتمال خیلی زیاد خود شما هم به آن معتقدید این است که: چون من آشنای بانفوذ یا به قول معروف پارتی قدرتمند در فلان شرکت یا سازمان ندارم پس شانس چندانی هم برای استخدام‌شدنم وجود ندارد.

قبل از هر چیز باصراحت اعلام می‏کنم که صددرصد با این باور مخالفم و البته دلایل محکمی هم برای این مخالفت دارم.

 

در هر حال اگر این، یکی از باورهای فعلی و قویِ شماست، به یاد بیاورید که قرار شد قربانی نباشید! حتی قربانیِ پارتی‌نداشتن.

خودم تصمیم‌گیرنده نیستم | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

شاید این مسئله بدیهی به نظر برسد که تصمیم‌گیرندۀ اصلی در فرایند استخدام، شخص یا سازمانی است که برای ورود به آن تلاش می‌کنیم.

در اینجا به شما نشان خواهیم داد که حتی این باور را نیز می‌توان دوباره ارزیابی و به نفع خود از نو ترسیم کرد. در مثال‌های قبلی سعی کردیم نشان دهیم می‏توان طور دیگری به هر مسئله‌ نگاه کرد و بر اساس این نگاه جدید نتیجه تازه‌‏ای هم به دست آورد.

نمی‌توانم در شرکتی که خودم می‌خواهم مشغول به کار شوم | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

شباهت‌های زیادی بین ازدواج و استخدام وجود دارد. در هر دو مورد با مسئلۀ انتخاب روبه ‏رو هستیم. این‌ها انتخاب‌های متقابل است اما آنچه خیلی‌ها آن‌ را نادیده می‏گیرند این است که انتخاب‌شدن پایان فرایند است و فردی غیر از شما آن را انجام می‌دهد؛ ولی شما در مراحل ابتدایی فرایند و حتی پیش از آن، یعنی در مرحلۀ کسبِ آمادگی‌ها و پیش از طرح درخواست، تعیین‌کننده هستید.

هرچه بیشتر طالب شغل یا علاقه‏مند به فردی باشید باید آمادگی بیشتری کسب کنید و احتمال پذیرفته‌شدنِ درخواستتان را بالاتر ببرید.

نکتۀ اساسی این است که طی این فرایند باید اثرگذار باشید نه منفعل. این تأثیرگذاری باید در عملکرد شما بروز کند و شالودۀ روحیه و طرز تفکرتان را تشکیل دهد. در چنین شرایطی موفقیت حتمی با شماست، حتی اگر در یکی دو مصاحبه (یا خواستگاری) جواب رد بشنوید.

به ‌هر حال باید برای دیگران هم حق انتخاب قائل شد؛ ولی توصیه می‏کنم آن‌قدر آماده شوید که اگر شما را رد کردند کسی که زیان دیده شما نباشید!

استخدام یا علاقه؟ | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

پیش‌تر راجع به «اولین کار ممکن» صحبت کردیم. راجع به اینکه هیچ اشکالی ندارد تا یافتن شغلی که هم به آن علاقه‌مندید و هم با تخصص شما هماهنگ است،

از یک روش آبرومندانه، یعنی شغل موقت دیگری کسب درآمد کنید؛ اما در این قسمت می‌خواهیم ببینیم چگونه می‌توانید از روز اول در زمینۀ حرفه‌ای دلخواه خود مشغول به کار شوید.

اگر به گروه آدم‌های بدبین و مطلقاً منفی‌باف از دستۀ ذهنیت ثابت تعلق دارید امیدوارم تا اینجای مطلب کمی دیدگاهتان تغییر کرده باشد.

کتاب نابغه بیکار برای آدم‌های معمولی نوشته شده است و ما قصد نداریم نظر بدبین‏ها را تغییر دهیم؛ چون به تجربه دریافته ‏ایم که سعی بر متقاعدکردن منفی‌باف‌های حرفه‌ای تلاشی بیهوده و تنها هدردادن وقت و انرژی است.

اگر فردی عادی هستید و فقط به‌دلیل چند تجربۀ ناموفق روحیه‌تان ضعیف شده است این کتاب قطعاً به شما کمک می‌کند تا ضمن تقویت روحیه، با بهره‌گیری از راهکار‌های مختلف و عمدتاً ساده بتوانید شغل مناسب خود را به دست آورید و پس از آن در مسیر پیشرفت شغلی قدم بردارید.

استخدام‌کننده میزان حقوقم را تعیین می‌کند | کتاب نابغه بیکار | انتشارات هورمزد

برخورد شما در خصوص حقوق و دستمزدِ درخواستی‏تان از شرکت یا شخصی که برای او کار می‏کنید باید چگونه باشد؟

پیش‌تر اشاره کردم که علاقه در پیشرفت شغلی شما نقش اساسی دارد، گفتیم که زمینۀ کاری خود را بر اساس اشتیاق و نه فقط میزان درآمد انتخاب کنید؛ بنابراین در اینجا بر این مفهوم تأکید دارم که نباید به این خاطر که به کارتان عشق می‏ ورزید کمتر از میزانی که حق شماست حقوق دریافت کنید.

پس بزرگ‌ترین دارایی شما لحظات عمرتان است و قرار است این وقت پربها را برای اهداف سازمان هزینه کنید تا آن‌ها در ازای نتایج به شما پول بپردازند. هوشمندانه این است که با مصرف درست زمان و ارائۀ بیشترین و باکیفیت‌ترین نتایج، حداکثر منافع را برای سازمان به دست آورید. در چنین حالتی حق طبیعی شماست که بالاترین حقوق ممکن را مطالبه کنید.

این کتاب را نیز ببینید: تاثیر | روانشناسی فنون قانع‌کردن دیگران | رابرت بی.سالدینی

هدف رابرت بی.سالیدینی از کتاب «تاثیر» انجام این کار این بود که فن‌ها و استراتژی‌هایی که به‌صورت عمومی‌تر و مؤثرتر توسط قشر وسیعی از متخصصان مجاب‌‌‌‌‌‌­گر مورداستفاده قرار می‌گیرد را از درون آنان مورد رصدیابی قرار دهم.

استخدام با نابغه هاروارد |کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

کارفرما و شرکت باید شما را انتخاب کند یا شما باید انتخاب کنید کارمند کدام شخص یا شرکت باشید؟

فکر می‌کنید با شرایط فعلیِ بازار کار و رقابت فشرده برای به‌دست‌آوردن فرصت‌های موجود، می‌توانید انتخابی داشته باشید؟

اغلب افراد جویای کار با همین تردید مواجه‌اند و دقیقاً در این نقطه می‏توانید خود را از دیگر داوطلبانِ کسب شغل و ورود به پروژه متمایز کنید.

اگر بدانید قطعاً امکان این انتخاب میسّر است، نسبت به شغل و حرفه‌ای که در پروژه به‌دنبال آن هستید چه حسی خواهید داشت و از این به بعد چگونه عمل خواهید کرد؟

رزومه : اسب تروآی شما |کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

هیچ‏کس حتی استخدام‌کننده‏ای که هم‌اکنون در حال بررسی رزومۀ افراد جویای کار است از روز نخست سابقۀ کار قابل‌توجهی نداشته است.

باید تکرار ‌کنم که رزومۀ شما در جایی که خودتان حضور ندارید از شما دفاع می‏کند پس تا آنجا که می‏توانید برای آن وقت بگذارید و نمونۀ‏ رزومه‏‏‌های واقعی را ببینید. با مراجعه به سایت‌هایی مثل www.cvplaza.com می‏توانید با اصول صحیح نوشتن و قالب‌های آمادۀ یک رزومۀ خوب آشنا شوید.

همین طور به یاد داشته باشید که سابقۀ کار تنها اطلاعاتی نیست که بررسی‌کننده در رزومۀ شما به‌دنبال آن می‏گردد. پس بهانۀ سابقه ندارم را برای همیشه دور بریزید!

 

پس از تکمیل مطالبی که در رزومه‏ تان گنجانده‏ اید از ابتدا دوباره آن‌ را بررسی کنید و با کمک فردی دیگر سعی کنید تأثیری را که ظاهر رزومه بر خواننده می‌گذارد، کشف و در صورت نیاز جهت بهبود آن به تغییر در عناصر ظاهریِ گفته‌شده بپردازید.

با تکمیل رزومه به‌نحوی‌ که در درجۀ اول خودتان نسبت به ‌ظاهر و محتوای آن رضایت نسبی داشتید، نوبت می‌رسد به کارهایی که باید پیش از مصاحبه، حین فرایند آن، گزینش و پس از مشخص‌شدن نتیجه انجام دهید.

این کتاب را نیز ببینید: از خوب به عالی | جیم کالینز

هــدف شـــرکت‌هــــای عـــالی و پایدار فقط سودرسانی به سهامداران نیست؛ درحقیقت، در یک شرکت عالی، سودها و نقدینگی‌ها مانند خون و آب برای جسم سالم است. این عوامل کاملاً برای زندگی ضروری و حیاتی هستند، اما مسئله‌ی اصلی زندگی نیستند.

اگر می خواهید مدیر شوید | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

شاید این تعریف از مدیریت را شنیده باشید: مدیران ترتیبی می‏دهند که کارها را دیگران انجام دهند.

در دنیای پروژه نقش و وظیفۀ هر کارشناس یا مدیری تقریباً از پیش مشخص است؛ ولی اینکه چطور افراد مختلف با تخصص‌ها و تجربیات متفاوت و با ویژگی‌های شخصیتی و فرهنگی مختلف بتوانند هماهنگ با یکدیگر در جهت اهداف پروژه همکاری کنند تا حد زیادی متأثر از توان مدیران هر بخش یا گروه کاری در هم‌سو کردن اعضای مجموعه است؛

بنابراین فقط تسلط بر جنبه‏ های فنی کار نمی‏تواند موفقیت شما را در رهبری یک گروه کاری تضمین کند؛ خواه این گروه بزرگ باشد و خواه کوچک. شما به یک سری ویژگی‌های فردی و مهارت‌های ارتباطی نیاز دارید که در کنش متقابل با افراد گروهتان به یاری‌تان می‌آید. همواره بر اوضاع مسلط باشید.

مهارت‌های فنی برای توفیق در مدیریت لازم است؛ ولی کافی نیست. بخش قابل‌توجهی از مراجعاتی که هر کارمند یا کارشناس به مدیر خود دارد برای برطرف‌کردن ابهامات فنی یا مشورت در خصوص نحوۀ انجام یک کار یا اولویت‌بندی کارهاست.

اگر مدیر یک واحد در زمینۀ مسائل تخصصی آن واحد سرآمدِ دیگران نباشد از طرف کارمندان و زیردستان چندان به رسمیت شناخته نمی‏شود و این می‏تواند به نارضایتی و عدم همکاری مناسب اعضای گروه با یکدیگر و مدیر مربوط به آن بیانجامد.

مهم ترین ویژگی های مدیر شدن | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

اگر قصد دارید در آینده مدیر یک بخش یا پروژه باشید تعدادی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید از هم‏ اکنون در خود تقویت کنید به این قرار است.

اعتمادبه‌نفس

انگیزه

اعتماد به دیگران

توانایی جلب مشارکت دیگران

صبر و شکیبایی

توانایی متقاعدکردن دیگران

صداقت، درستکاری و کمک به دیگران

توانایی پیش‌بینی و درک اولویت‌های کاری واحد یا پروژه

مهارت‌های ارتباطی

اقتدار آری؛ استبداد هرگز

این کتاب را نیز ببینید: کتابهای کسب و کار دانشگاه هاروارد | بسته همراه مدیران

«مجموعه کتاب های کسب و کار هاروارد» می تواند بخشی از کتابخانه مدیریت شما شود. هر کتاب شامل ایده ای پیشگامانه است که زیربنای بهترین رویه های مدیریتی است و مدیران بیشماری را نحت تاثیر قرار داده است و نگرش شما را نسبت به کسب و کار امروز تغییر می دهد.

4 قدم برای ارتباط صحیح برای پیشرفت سریع | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

اگر شغل پروژه‏ای دارید یا به‌دنبال آن هستید، لازم است حتماً از روابط و سیاست حاکم بر فضای کاریِ هر یک از ارکان پروژه آگاهی داشته باشید تا بتوانید بر روند پیشرفت پروژه (و البته تسریع در رشد خودتان) بهترین تأثیر را بگذارید.

با این توصیف مشخص می‏شود که ارتباط صحیح با سایر حرفه‏ای‌ها در دنیای پروژه چقدر برای شما حیاتی است. تا آنجا که همین ارتباطات می‏تواند سکوی پرش شما و عامل پیشرفت سریعتان در زمینۀ تخصصی‌تان در پروژه شود.

با مدیران مستقیمتان ارتباط صحیح برقرار کنید| کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

اگر در پروژه‌ای مشغولید و تنها یک مدیر مستقیم دارید سجده شکر به‌جا آورید!

امروزه در اغلب سازمان‌های پروژه‌محورِ ایران با ساختار سازمانی مواجه هستیم که حداقل باید به دو مدیر اصلی پاسخ‌گو باشید. به این حالت ساختار ماتریسی گفته می‏شود.

از ریاضیات به یاد دارید که ماتریس، آرایه‏ای حداقل دوبُعدی است که از چند سطر و ستون تشکیل شده و هر عضو از ماتریس که به آن درایه گفته می‏شود با شناسۀ سطر و ستونی شناخته می‏شود که در محل تقاطع آن‌ها قرار گرفته است.

اگر سازمان شما ماتریسی باشد، هم یک مدیر واحد دارید (سطر) و به‌خاطر سِمتی که در پروژه دارید زیر نظر مدیر آن پروژه هستید (ستون). بسته به این‌که بیشتر کارهای محول‌شده به شما از طرف پروژه باشد یا واحد تخصصی‌تان، به سازمان شما ماتریسی ضعیف (مدیریت قوی‌تر واحد) یا ماتریسی قوی (مدیریت قوی‌تر پروژه) گفته می‏شود.

همکاران نزدیک، شرکای کاری شما هستند | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

چه در یک پروژه مشغول به کار شوید و چه کارشناس یک واحد به خصوص باشید، معمولاً یک مدیر و چند همکار دارید. منظورم از همکار کسانی است که از نظر ساختار سازمانی نه در رده‏ های بالاتر از شما بلکه غالباً هم‌ردۀ شما هستند.

به این افراد به چشم بزرگ‌ترین دوستان و شرکای کاری خود نگاه کنید. همچنین به یاد داشته باشید که بروز سوء‌تفاهم و مخاصمۀ طولانی با آن‌ها می‏تواند به بدترین کابوس شما بدل شود.

شما بیشترین و بهترین ساعات روزهای کاری‏تان را با این افراد می‏گذرانید پس سعی کنید ضمن لذت‌بردن از اوقاتی که در محیط کار در کنار آن‌ها هستید با برقراری رابطۀ دوستانه و توأم با احترام حداکثر بهره را از تجارب کاری آن‌ها ببرید.

در محیط کار اغلب آدم‌ها اگر حس مثبتی به شما داشته باشند، دل‌سوزانه راجع به نحوۀ مدیریت سازمان، ضوابط اداری و رویه‏ های کاری برای شما توصیه‏ هایی دارند که قطعاً به نفع شماست

همکاران دور، عامل برتری شما هستند | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

هر سازمانی و به‌خصوص سازمان‌های پروژه‌محور از بخش‌های مختلف با تخصص‌های متفاوت تشکیل شده‏ است. قاعدتاً شما هم در بخش خاصی از سازمان به کار اشتغال دارید (یا به‌زودی مشغول می‌شوید) و به ‌احتمال زیاد همکاران نزدیک شما در تخصص یا پروژۀ کاری با شما مشترک هستند.

اگر پیشرفت در سازمان برایتان اهمیت دارد واجب است که با افراد پروژه‏ها و بخش‌های دیگر سازمان و شرکت که به آن‌ها همکاران دور می‏گوییم، ارتباط نزدیک و صمیمانه برقرار کنید.

در شغل‌های پروژه‏ای بسیار امکان دارد موقعیت شغلی بالاتر یا امکانی برای پیشرفت سریع در بخش یا پروژه‌ای از سازمان به غیر از بخشی حاصل شود که در آن مشغول هستید.

نحوۀ تعامل با کارفرما را بیاموزید | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

کسانی که در پروژه کار می‏کنند برداشت خاصی از واژۀ کارفرما دارند. اغلب پروژه ‏هایی که در ایران اجرا می‏شود توسط کارفرمایانِ سازمانی تعریف کشده است. یعنی نهادی دولتی یا شرکتی خصوصی یا نیمه‌دولتی که با توجه به اهداف و منافعش به تعریف، تأمین اعتبار و اجرای آن طرح یا پروژه اقدام می‌کند.

مشاور دوست است یا دشمن؟ | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

در تعریف مشاور پروژه گفتیم که این سازمان دربارۀ موضوع پروژه تخصص دارد و به همین خاطر کارفرما از آن برای نظارت بر کار پیمانکار و هدایت وی استفاده می‌کند.

روال صحیح این است که کارشناسان شاغل در سازمان مشاور یا ناظرانی که مشاور استخدام آن‌ها را می‌پذیرد، کارشناسان و مهندسان خبره با سابقـۀ طولانی در آن زمینه خاص باشند تا بتوانند به‌درستی بر کار طراحان و مهندسان، کارشناسان خرید و تدارکات و نیروهای اجراییِ پیمانکار نظارت کنند و از بروز خطا و مشکل و دوباره‌کاری در هریک از بخش‌هایی که نام بردیم، جلوگیری کرده، از بروز خسارت مالی به کارفرما یا طولانی‌شدن بي‏ مورد زمان پروژه ممانعت به عمل آورند.

تعامل با پیمانکار شرط موفقیت پروژه | کتاب نابغه بیکار | سعید حدادی

اگر در سازمان کارفرما یا مشاور مشغول به کار هستید این بخش کمک بیشتری به شما خواهد کرد؛ اما حتی در جایگاه پیمانکار نیز بهتر است به این مطالب توجه ویژه‏ای داشته باشید؛ زیرا معمولاً هر پیمانکاری در اجرای موضوع پروژه بخش یا بخش‌هایی از کار را به پیمانکاران کوچک‌تری می‏سپارد که در اصطلاح آن‌ها را «پیمانکاران جزء»(Subcontractor) می‌خوانیم.

برای مثال، شاید شما در مقام پیمانکاری که کل مهندسی، تأمین و اجرای یک پالایشگاه را انجام می‏دهد، طراحی و تهیۀ نقشه‏های تابلوهای برق فشار ضعیف پروژه را به سازنده تابلوها محول کرده‌اید که خود پیمانکار شما در طراحی، ساخت و تأمین این تجهیزات است.

همچنین ممکن است کار احداث ساختمان‌ها و جاده‌ها جزء شرح وظایف شما باشد؛ ولی در این خصوص از اکیپ‌های اجرایی مجزا استفاده ‏کنید که پیمانکار جزء شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگذاری ...